30.08.2009

HEKLET BABYTEPPE TAR FORM!

Jeg begynte for en stund tilbake på et babyteppe. Har heklet litt andre ting innimellom, men nå skal jeg gjøre det ferdig. Det begynner allerede å krype sakte men sikkert oppover. : )



Etter hvert som jeg nærmer meg toppen, skal jeg hekle en rad med hullmasker, som jeg skal tre silkebånd gjennom. Har ikke prøvd det før, så det blir spennende å se resultatet. Jeg tror det blir fint! : )

Oppskriften på babyteppet er egenkomponert, og veldig enkel:

Begynn med å legge opp luftmasker så bredt som du ønsker teppet. Jeg valgte å lage teppet litt bredt, så det kan brettes dobbelt etter behov. Husker ikke helt antallet nå, men et sted rundt 120 tenker jeg.


Når du har heklet ønsket antall lm, hekle 2 st i 4 lm fra nålen, deretter 2 lm og 2 st til i samme masken.

Hopp over 2 masker og gjenta forkl. over.

Avslutt hver rad med en dblst., og start hver rad med 4 lm.

På neste rad hekles 2 st, 2 lm og 2 st i hvert hull. Avslutt med en dblst i kanten.


Veldig enkelt og greit, når man er kommet inn i mønsteret! : )


LYKKE TIL!


Har du lagd noen søte tepper, blir jeg glad for tips!


Ha en TOPP søndag og takk for at du tittet innom! : )




HEKLET SJAL- RASKT OG ENKELT!

Raske og enkle sjal er kjekt å hekle litt innimellom større prosjekter. Her har jeg to sjal klare til bruk. Jeg bruker ullgarn når jeg hekler sjalene, og heklenål nr. 4 eller større. Sjalene er fine å bruke også som skjerf, og de er veeeldig gode og varme. : )






Oppskriften består stort sett av luftmasker og fastmasker, og er super- enkel! : )

Her får du den:

1. omg.: Hekle 8 lm og fest til en ring med en kjedemaske i første masken. Snu.

2. omg.: Hekle 8 lm, 1 fm om første hullet, 6 lm, 1 dbls i kanten på første hull. Snu.
3. omg.: Hekle 8 lm, 1 fm om hullet, 8 lm, 1 fm om hullet, 6 lm, 1 dbls i kanten. Snu.

Fortsett slik til du har oppnådd ønsket bredde på sjalet. I kanten har jeg festet frynser. Fem frynser, 10 cm lange festet dobbelt i annethvert hull i kanten.
Lykke til! : )












28.08.2009

GALE MENNESKER SOM HOLDER FOLK I FANGENSKAP!

At det er mange gale mennesker i denne verden er ikke noe nytt. Likevel blir jeg sjokkert og skremt hver gang det dukker opp en sak om at noen av disse gale menneskene holder ofrene sine i fangenskap i år etter år.




Det mest skremmende er egentlig at det faktisk er mulig. Hvordan kan dette pågå i årevis uten at noen reagerer? Naboer, kolleger, bekjente, familie osv. vet ingenting om det, og jeg synes det er helt merkelig.

I den siste saken kommer det frem i mediene, at politiet fikk tips om at det foregikk et eller annet hos denne mannen som var mistenkelig. Likevel skjedde ingenting, den kidnappede jenta ble ikke funnet, og mannen kunne fortsette fangenskapet.
Disse sakene brer om seg i land etter land, og vi kan antagelig bare vente på når og hvor neste sak dukker opp. Kanskje det er på tide å fokusere litt mer på det som skjer rundt oss? Er vi for opptatte av vår egen hverdag og vårt eget liv til å oppdage når det skjer noe mistenkelig rundt oss?

Jeg tenker at disse gale menneskene på ett eller annet tidspunkt må begå feil og ugjennomtenkte handlinger, som gjør at det de holder på med oppdages. Det ville vært rart om ikke det skjedde i løpet av alle de årene galskapen pågår.

Hva bør straffene være for slike mennesker? De er jo syke på en eller annen måte. Kan behandling hjelpe dem?


Jeg tenker at vi i Norge ikke har strenge nok straffer for slike handlinger. De som rammes må jo være ødelagt for livet etter å ha vært isolert og holdt i fangenskap i så mange år som i de siste tilfellene. Hvordan er det mulig å skape seg et normalt liv etter noe sånt? Hvordan er det mulig å stole på folk igjen?
At noen mennesker og familier opplever slike tragedier, er helt forferdelig. Gale mennesker ødelegger livet til både den/ de som blir holdt i fangenskap, men også til familiene som sitter igjen uten å vite hva som er skjedd, som i det siste tilfellet hvor en 11 år gammel jente ble kidnappet. Nå er hun endelig funnet, 18 år senere. Alle disse årene har foreldrene levd i uvitenhet om hun lever eller er død. De har ikke ant hva som er skjedd med henne.
Mennesker som påfører folk slike lidelser bør sperres inne lenge! Når de klarer å begå slike handlinger som varer over så lang tid, kan man spørre seg om det er mulig å "hjelpe" dem til å bli bedre og mer normale mennesker. Jeg tviler på det, noen mennesker tror jeg ikke blir bedre uansett hva slags hjelp de får.

Hva tror du?

27.08.2009

EN VALGKAMP UTEN SKOLE- DEBATT???

Som lærer er jeg selvfølgelig opptatt av skolepolitikken til de ulike partiene. Jeg synes skoledebatten så langt har vært fraværende i denne valgkampen. Det er enda noen uker igjen til valget, og jeg håper dette er et tema som kommer sterkere på banen fremover.

Politikerne diskuterer blant annet lærerutdanningen og hvordan den skal forbedres, men jeg savner mer diskusjon om dagens og fremtidens skolehverdag for barn og unge.

De fleste partiene er enige om at skolen skal ha fokus på kunnskap. de er opptatt av at mange barn i dag ikke kan lese, skrive og regne skikkelig når de går ut av grunnskolen. Men hva vil de gjøre med det? Hvordan vil de bidra til at dagens skole skal fungere bedre? SV har vært det partiet som har snakket mest om skole, men da om skolefritidsordningen.

SFO er en viktig arena for enkelte barn og unge, og dermed et område det bør være fokus på. Men størsteparten av tiden tilbringes i skolen, og jeg mener derfor at det er en viktigere debatt, som snart må på banen i denne valgkampen.

De fleste er enige om at skolen skal dreie seg om kunnskap. Om å lære å lese, skrive og regne, og om mange andre kunnskaper og ferdigheter som skal tilegnes. Ulike regjeringer kommer med ulike reformer, de øker timetallet og vil ha mer satsing på de " tunge fagene", matte og norsk.

Samtidig som timetallene har økt de seneste årene, blir det stadig flere områder som skolen skal ha ansvaret for. Dataopplæring skal nå inn i alle fag. Hvor er etter- og videreutdanningen til lærerne? Kunnskapsløftet tilførte den enkelte lærer bredere faglige utfordringer, men det fulgte ingen etter- og videreutdanningspakke med. Det holder ikke med et kurs i ny og ne, for å undervise og få inn f. eks data i alle fag.

Politikerne må slutte å innføre reformer og kreve mer og mer av lærerne, uten å følge det opp på en skikkelig måte. Dersom undervisningen skal bli bra, må også kunnskapsnivået til lærerne være bra, og det bør etter- og videreutdanningstilbudet sørge for.





Enkelte partier vil ha inn fysisk aktivitet hver dag på skolen i minst en time. Fysisk aktivitet er viktig både for helse og læring, men er det virkelig sånn at det er noe vi skal bruke tid på i den såkalte KUNNSKAPSSKOLEN?
Jeg tror vi må velge hvor vi skal ha fokus på skolen, og da mener jeg det faglige er det viktigste. Skal vi oppnå bedre resultater på lese- og skriveopplæringen og i matematikk, er det der vi må ha fokuset. Jeg mener foreldre må ta ansvaret for fysisk aktivitet for barna sine, og la dem drive med dette i fritiden. La økt timetall føre til mer og bedre opplæring i viktige fag, i stedet for å bruke det opp til f. eks fysisk aktivitet. Elevene har gym på skolen både 2, 3 og 4 timer i uka. Jeg mener skolen ikke bør bruke mer tid på dette. Fokus bør være på kunnskap og læring. Alt som er bra for barn og unge, kan ikke trekkes inn i skolehverdagen. Vi må velge hvor vi skal ha fokus, for å oppnå gode resultater.


<


Enkelte partier vil innføre heldagsskole og gratis grunntid i SFO. Hva med å bruke de midlene til økte ressurser i skolen? Elever med spesielle behov, minoritetselever, elever som skårer under kritisk grense på tester osv., får ikke lenger de timene og den ekstra- undervisningen de har krav på pga. manglende ressurser og kutt i budsjettene.
Serien "Lærerne", som ble sendt på NRK i går, viste eksempler på dette. Årvoll Skole, som serien handler om, er dessverre ikke alene om dette. Denne serien gir et veldig bra bilde av skolehverdagen til elever og lærere. Den gir et bilde av hvordan den virkelig fungerer, hvilke utfordringer både elever og lærere står ovenfor. En serie både politikere og andre som mener noe om skolen bør følge med på.
Les mer i dagens VG.
Dersom politikerne ønsker bra resultater, og ønsker elever som kan lese, skrive og regne skikkelig, må de satse på det! De må satse på nok ressurser, gode lærere og riktig fokus på skolen og skolehverdagen. Det betyr at de må la skolene og lærerne få ro til å innføre nye reformer før det kommer enda en ny, øke lønningene og gjøre yrket mer attraktivt, bevilge midler til etter- og videreutdanning og sørge for en lærerutdanning som fungerer og utdanner lærere som kan møte elevene i dagens og fremtidens skole.

Jeg har enda ikke bestemt meg helt for hvilket parti jeg skal stemme på. Skolepolitikken er blant de sakene som er avgjørende for hvem min stemme går til. Nå venter jeg på at en viktig debatt skal bli del av valgkampen. Da skal jeg bestemme meg.
Så langt har deenne valgkampen dreid seg om helt andre saker enn skole.


Hvilke tanker gjør du deg om disse skolespørsmålene? Hvilket parti mener du har den beste skolepolitikken? Hva bør forbedres og forandres på i dagens skole?



25.08.2009

LARS WINNERBACK- EN KNAKENDE GOD ARTIST!

I dag har vært en TRØTT dag. Jeg har derfor tilbrakt store deler av kvelden i sofaen med hekling og deilig musikk. Blant annet Lars Winnerback, som har ufattelig mange fine sanger. Både rolige sanger og mer livlige. Anbefales! Denne sangen er aldeles nydelig, og det er teksten også : )




Om du lamnade mig nu

jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad


jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu


jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha


jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu


jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams

jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns


jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu





Hva har du bedrevet kvelden med? Er det noen flere trøtte tryner enn meg? ; )


24.08.2009

BAGGY HEKLELUE NR.2 ER FERDIG!

Da er også vinnerlue nr. 2 i boks. I morra går de i posten begge to. Vinneren av denne kan du besøke på denne flotte bloggen:
Hun ønsket seg svart lue med lyserosa besetning, så nå satser jeg på at denne lua faller i smak og holder henne varm når kulden står for dør.





Nå skal jeg fortsette på babyteppet jeg har begynt på. Må komme i mål med noen påbegynte prosjekter nå! : )

Ha en fin kveld alle sammen, nå er det straks natta her! : )

PS!

Har fått noen spørsmål om jeg selger luene. Jeg tar opp bestilling ja, fargene bestemmer du selv.

Priser:

Voksen: 350,-

Barn: 250,-

Bare å gi lyd her om du er interessert.

23.08.2009

DYR SOM LIDER- FORFERDELIG!

Jeg får forferdelig vondt av å se dyr som lider. Ulykker kan skje, og det er ikke til å unngå.




Men når mennesker er årsaken til at dyrene lider, blir jeg sint! Noen mennesker burde ikke hatt dyr! Ja til dyrepoliti i Norge mener jeg! Det dukker av og til opp skrekk- eksempler på dårlig dyrehold i mediene. Jeg tenker at det bare er en brøkdel av alt det som skjer. Mennesker som ikke behandler dyrene sine på en forsvarlig måte, bør straffes, og det strengt. Og dyrene må flyttes bort fortest mulig. Jo lengre tid det tar, jo mer lidelse for dyrene. Tragisk.






Hvorfor velger noen å ha masse dyr, om de ikke kan ta vare på dem? Er det økonomiske motiver som ligger bak, kan jeg ikke skjønne at det er måten å tjene seg rik på. Nei, noen mennesker burde holdes langt borte fra dyrene, og da må det kanskje et velfungerende dyrepoliti til for å utføre jobben. Dagens system ser ikke ut til å fungere, se bare på kennel- saken. dama har jo enda flust med hunder på kennelen sin, og mange med synlige skader. Tragisk. Dyrene og dyrehold må taes på alvor, og dyremishandling må slås ned på, i mye større grad enn det som er tilfelle i dag!

Nøkkeltall fra http://www.dyrevern.no/:

Dyremishandlingssaker som politianmeldes hvert år: 250-300
Antall tiltaler i dyrevernsaker årlig: Ca. 20
Antall personer som dømmes for dyremishandling årlig: Færre enn 15-20 personer.
Antall dyr som vanskjøttes årlig: Ukjent.
Antall dyr som fratas eieren årlig: Ukjent.
Antall personer som for tiden er fradømt retten til å eie dyr: Ukjent.








Hvordan mener du oppsynet for dyrehold fungerer i dag?
Hva mener du om å innføre dyrepoliti i Norge?
Hvordan bør dyremishandlere straffes?





DEN GAMLE TØNNA ER BLITT NY!

Har glemt å vise bildene av tønna som er blitt ny. Jeg spraymalte og lakka den for en stund siden, og den er nå blitt en kjekk plass for blomster og lys! : )

Før:



Etter:


Norgesglassene er pyntet med steiner og lys. Bare å sette på lokket når kvelden er over eller regnet kommer. Enkelt og greit, og dekorativt! : )





Det spirer og gror, og minner fortsatt litt om sommeren. Heldigvis!!! : )





ØREDOBBENE HAR FÅTT EN KJEKK OPPBEVARINGSPLASS!

Jeg har kjøpt meg en lekker, gammel vinduskarm med hønsenetting. Den er perfekt for oppbevaring av alle øredobbene mine, som tidligere har ligget i en boks i en eneste stor klump. Nå ble det så mye bedre! : )



Nå har jeg en mye bedre oversikt over hva jeg har også, kjekt! : )



Litt bling- blinger pynter også opp en kjedelig dør. Det ser litt rotete ut nå, men jeg får sortere litt og ordne litt etter hvert. Nå henger øredobbene klare til bruk, det er bare å velge! : D


Har du smarte løsninger til oppbevaring av smykker, øredobber og annet smått tilbehør? Let me know : )

Ha en skjøøøøn søndag, nyt dagen!!




22.08.2009

BURSDAGSFEIRING!

I helga har jeg kost meg med bursdagsfeiring. Hatt besøk av både familie og venner med smått og stort, både i går og idag. Det har vært kjempekoselig! Nå tyter det snart kaffe, brus og kaker ut ørene her, men men, skal jo feire! Det får være trøsten for at årene flyr altfor fort! ; P



Mamma lagde pavlova- kake for meg, nydelig sommerkake! : ) Her finner du oppskriften:

http://hildepeder.blogspot.com/2009/08/pavlova-kake-med-marengsbunn-og-frukt.html






Ostekake med gelelokk og bjørnebær : )






Amerikanske muffins med bjørnebær.





Og sjokoladekake selvfølgelig ; ) Oppskriften finner du her:

http://hildepeder.blogspot.com/2009/08/verdens-beste-sjokoladekake.html



Jeg har fått masse nydelige gaver, tuuuusen takk! : )






Deilig frukt og grønt fra Vrå : )

En strålende bursdag, og den er ikke over enda : )

GOD HELG!


( nå 31 år, ohhwææææ!)



21.08.2009

JIPPI- PAKKE I POSTEN!!!

Lucky me! I dag hentet jeg pakke på posten. Vinduskarmene med tavle og hønsenetting, som jeg bestilte fra http://englefryd.blogspot.com/, var kommet!!! Hun har en superfin blogg, og selger noen av de vakre produktene hun tryller frem. : ))





Et søtt kort med hilsen fulgte med. : )

Nå venter de flotte karmene på å komme på plass. Tavlen skal på kjøkkenet, og hønsenettingen på badet, til øredobber og dvs. Dekorative og flotte, synes de var enda finere enn på bildene jeg så. Så tusen, tusen takk for at du selger skaperverkene dine videre, Englefryd! Jeg er KJEMPEFORNØYD!!! Gleder meg til å følge bloggen din fremover! : )






Dette er bursdagsgaven til meg selv i år, storfornøyd! : )

Ønsker de som er innom ei kreativ og fin helg! Her blir det bursdagsfeiring. Startet idag, og fortsetter i morgen! : )