30.09.2009

HEKLESMEKKER TIL SØTE SMÅ SØLETASSER

Jeg kom over noen kjempesøte heklesmekker hos Hobbyugla! De måtte jeg selvfølgelig prøve meg på, og de ble slett ikke så verst. Raskt å lage, og morsomt med noen smekker som ikke alle har, kjekke gaver til søte små.
Her er mine smekker i diverse farger.






Jeg har heklet litt ulike størrelser. Begynte med 10, 12 og 14 luftmasker, og smekkene har litt ulike lengder.


Smekkene er heklet i bomullsgarn, og kan vaskes på 60 grader.





Jeg har heklet knappehull. Smekkene festes med to knapper.

Hobbyugla lager masse fint, og er så snill å dele oppskriftene sine. Jeg anbefaler alle et besøk hos henne!

Ha en nydelig dag!


27.09.2009

MAKEOVER!

Jeg har endelig fått tatt i bruk tilbudspakken jeg fikk fra Panduro. Den inneholdt blant annet maling, silkebånd og materialer til litt kortlaging. Alltid kjekt å ha noen kort liggende på lur til ulike anledninger : ) Malingen og silkebåndene ble brukt til å fikse litt på noen blomsterkurver som har stått gjemt i et skap i noen år nå.

Kurvene FØR:



Kurvene ETTER:





Kurven har blitt malt lys og pyntet med silkebånd, og er blitt en kjekk oppbevaringsplass til ulike kort jeg har lagd. TIPS! Ikke kast bølgepappen som møbler osv. er pakket inn i, det er fint å bruke til kortlaging, som bakgrunn på motiver : )







Pyntebåndene har nå fått sin egen plass, praktisk. Såpen som ligger på toppen gir alt en nydelig lukt, mmmmm! : )


Her er en sniktitt på mitt nye hekleprosjekt. Oldemorruter, men det skal ikke bli teppe denne gangen. ; ) Ferdig resultat kommer snart. Jeg bruker ullgarn til rutene. Jeg har fått kjøpt et merkelig garn denne gangen. Da jeg kjøpte det, så fargen mørk gammelrosa ut. I dagslys ser fargen rustrød ut, og på bildene ser den oransje ut. En farge, tre uttrykk, ikke verst!



Nøste nyter kvelden i kroken sin, mens vinden og regnet herjer utenfor.

Ønsker alle ei fin uke! Jeg har høstferie og masse tid til å gjøre alt jeg har lyst til!



24.09.2009

VELKOMMEN!

På skolen har elevene fått i oppgave å lage skilt. Da måtte jeg prøve meg litt hjemme først, for å finne ut greie fremgangsmåter. Jeg har først lagd overskriftene på data, og deretter overført dem til hvitmalte plankebiter. Skriften er blitt overført ved hjelp av "blåpapirteknikk" med blyanter.




Her er teksten som skal på skiltet.



Farger baksiden av teksten med en tjukk blyant. Snur arket, og skriver rundt alle bokstavene med en spiss blyant, når arket ligger plassert på skiltet.




Da overføres teksten til skiltet. Nesten ikke synlig på bildet, men ser egentlig strekene godt.
Deretter bruker jeg en vannfast sort tusj på blyantstrekene.




Bokstavene skal egentlig fylles med maling for best mulig resultat, men det hadde jeg ikke for hånden. Derfor ble det vannfast svart tusj på det hele. Nå venter en dusj med spraylakk over det hele.


Skiltet har fått skruer og tau, og er klart til å henges opp ved inngangsdøren.



Elevene fikk flere forskjellige tekstalternativer til skiltene sine. Her er noen bilder fra elevarbeidene:





Det ble noen kjempeflotte skilt! Skikkelig flinke elever! : ))


Nøste, min enøyde katt, nyter en rolig kveld på sofaen. Lader opp til en natt på vift. ; )
I dag har jeg funnet mange nye og spennende blogger! Så om du vil ha tips til blogger du bør besøke, ta en titt på listen min til høyre. Mye fint å se og mange morsomme tips! : )
Ønsker deg som er innom en flott kveld!

20.09.2009

VAFFELHEKLING

Vaffelhekling er enkelt, ganske raskt og det gir et fint mønster i produktene. Grytekluter kan man aldri få nok av, og i løpet av helga har det blitt noen ekstra grytekluter klare til bruk.
På de største, har jeg startet med 57 luftmasker. På de minste begynte jeg med 51 luftmasker. Jeg har brukt TUVA- bomullsgarn. Mykt og godt, og akkurat passe tykt. Resten av oppskriften på vaffelheklede grytekluter finner du på denne flotte bloggen:
Og her er resultatene av de nyeste tilskuddene til gryteklut- samlingen ; )














Nyt siste rest av søndag, snart er det ny uke! Men så er det høstferie! : D

Ha en fin kveld!




18.09.2009

SPISESTUEMØBLER- WHAT TO DO???

Jeg har endelig kjøpt meg spisestuemøbler. Fant et spisestuebord med seks stoler (og tre ekstra klaffer til å sette i på bordet) på FINN. Synes både bord og stoler hadde fine detaljer. Likte godt formen på bordbenene. Planen var å male det hele hvitt, både bord og stoler, og skifte trekk på stolputene. Men det er litt uenigheter om jeg bør male bordet og stolene, så nå ønsker jeg DERES mening. Hva mener du jeg bør gjøre? Meninger og tips mottas med takk! : )) Her følger bilder ( fra FINN):




Møblementet er forresten lagd av bestefaren til damen jeg kjøpte det av, skikkelig ordentlig og gjennomført arbeid, så tror jeg har gjort et kupp! : )) Men hva mener du jeg bør gjøre med det?

GOD HELG!


15.09.2009

TING OG TANG FØR OG ETTER

I helga fikk jeg endelig testet litt av decoupagetingene jeg har kjøpt for en stund siden. Føler meg litt grønn på området, men lærer vel ikke om man ikke prøver seg tenker jeg. Har fått litt forklaringer fra denne bloggeren: http://martuv.blogspot.com/

Hun er en racer på området, og lager UTROLIG mye fint. Anbefaler dere alle en titt hos henne! Helt utrolig hvordan hun forvandler ting. : )


Det var moro å prøve seg litt, selv om jeg ikke ble helt fornøyd med alt. Her er resultatene på noe av det som er ferdig. ; )



FØR: En kjedelig lysestake i frostet glass



ETTER: Lysestake med englemotiv i lilla.


FØR: En hvit blomstervase.


ETTER: Blomstervase med blomstermotiv i sort/hvitt.


FØR: En hvit mugge.




ETTER: En sommerlig mugge med fargerike sommerfugler.

Moro å prøve litt nye teknikker, og pynte litt på ting og tang man er gått litt lei av. Ønsker deg som er innom en strålende kveld! : ))



VI UNNSLAPP BORGERLIG KAOS, DE RØD- GRØNNE STYRER FORTSATT SKUTA MED STØ KURS!

Valget er over. Endelig, vil mange si, meg selv inkludert. Det som preget valgkampen i sluttfasen tror jeg kan beskrives med ett ord: REPETISJON. Men det er forståelig. De viktige politiske meningene til ulike partier og forskjellene dem imellom skal frem. Men veldig mange debatter har blitt veldig like. De samme argumentene går igjen, og de samme angrepene og forsvarstalene.
Nå er det godt at valget er over, og at politikerne går inn i en ny fase. Det blir spennende å følge utviklingen videre, både innen regjeringen og opposisjonen. Et mantra vi vil få høre i lang, lang, lang tid fremover fra Siv Jensen er: Som det største partiet på ikke- sosialistisk side, forventer vi å bli hørt, ha innvirkning, ha innflytelse osv. Allerede det siste døgnet har jeg hørt henne gjenta det samme i samtlige intervjuer jeg har sett bli gjort av henne. Hun får leve en stund på at de gjorde et godt valg, jeg er bare glad de ikke rakk helt til regjeringslokalene.




Journalistene er nå opptatt av hva som gikk feil for de borgerlige partiene og hvorfor de måtte gi tapt på målstreken. I intervjuer dukker stadig spørsmålene opp: Hva gikk feil i denne valgkampen? Hva kunne dere gjort annerledes? Hvorfor nådde dere ikke bedre frem?


Jeg tror at uansett hva de borgerlige politikerne hadde sagt og gjort i valgkampen, ville valgresultatet blitt akkurat det samme som nå. Velgerne stemmer på politikken til de ulike partiene, og med et ønske om hvilken regjering vi vil ha. Høyre og FrP går frem, men det holder ikke. Velgerne foretrekker rett og slett en rød-grønn politikk, fremfor det borgerlige kaoset. Det har å gjøre med hvilken retning man ønsker at samfunnet skal utvikle seg i. På bakgrunn av dette, hadde det ikke hatt noen betydning om de borgerlige hadde drevet en annerledes valgkamp, tror jeg. Jeg tror både politikerne og journalistene skal innse dette. Det er grunnleggende meninger og syn på samfunnsutviklingen som ligger bak dette valgresultatet.




Jeg gleder meg til å følge regjeringens arbeid videre. De har mange utfordringer og mange uløste oppgaver å ta tak i og det blir spennende å se veien videre og hvilke nye fjes som dukker opp som statsråder. Jeg er glad de rød- grønne skal bestemme samfunnsutviklingen fremover, med Jens som kaptein, HURRA!






10.09.2009

VINNEREN ER KÅRET!

Tusen takk til alle som deltok på min GIVE AWAY! Mange hyggelige kommentarer, og dere har flotte blogger hele gjengen, moro å følge dere! Telleren min er bikket 12 000, litt fortere enn ventet, men det var moro. Trekningen er derfor foretatt, og vinneren er kåret! : )


Vinneren ble:


Vinneren ble altså denne kreative bloggeren:

http://lavendarroom.blogspot.com/

GRATULERER med seieren! Min GIVE AWAY- pakke kommer snart i posten til deg! Send meg adressen din til hildepedersen1@live.no, så er pakken straks på vei! : )

Takk til alle som deltok! Ønsker dere en skjønn kveld! : D