I helgas utdrikningslag hadde vi deilig foccacia- brød til tapas- rettene. Jeg forstod at å bake foccacia ikke er så komplisert som jeg trodde, så idag var det på tide å prøve seg! : )
Oppskrift:
1 l hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss sukker
2 ts salt
chilipulver
oregano/ pizzakrydder
1 l vann
Bland alt det tørre. Tilsett væsken, og hev i 1 time. Deigen skal være litt flytende.
Fordel deigen på bakepapir på stekeplate.
Etterhev i 1 time. Ikke bruk håndkle eller lignende under etterhevingen, deigen blir sittende fast! ; )))
( Etterheving kan droppes eller kortes ned, men gjør brødet veldig luftig)
Oljeblanding som helles over deigen:
Extra virgin olivenolje
Havsalt
Oregano/ pizzakrydder
Bruk godt med olje, da denne trekker inn i brødet.
Fyllet i deigen kan selvfølgelig varieres etter smak. Krydder, friske urter, soltørkede tomater, oliven, hvitløk osv. er andre ting som passer bra i foccacia- brød.
Stek ved 200 grader i 20- 25 min.
Avkjøl på rist, del i passe store ruter og serveres lunken.
BON APETIT!! : ))
Klem HildeP.
hei.
SvarSlettså kjekt å få oppskrift,så ikke vanskelig ut,elsker sånt brød,
klem fra sylvia
mmmm., det er virkelig et godt brød,vi hadde det til grillmaten 17.mai og det var deiligt, min minste datter stod for bakingen. og idag bakte hun en variant med tørkede tomater, hvitløk og purre oppi som ble servert til pasta og kylling herligt det og.
SvarSlett=)
hei på deg!
SvarSletttakk for oppskriften. dette skal jeg prøve.Ser veldig godt ut.
Klem
Mmm det hørtes godt ut, må prøves:))
SvarSlettFlott oppskrift med bilder. Jeg har lyst å prøve: )
SvarSlettNam nam det så nydelig ut.
SvarSlettKoselig at du stakk innom bloggen min og ville følge meg. velkommen.
Kjekt for da fant jo jeg også en ny og koselig blogg.
Ønsker deg en fin dag.
Klem Tone
Da har jeg en langpanne med basic oppskriften din: med løk, hvitløk og pizza krydder på.. Måtte prøves ut med en gang..
SvarSlettSpent på resultatet.
Takk for "middags" tips i dag =) .
Annie Me.
Ps: Koselig blogg du har !!