08.09.2011

Frisk frokost!


I sommer hamstret jeg bringebær og blåbær, noe jeg er veldig glad for nå! Til frokost idag lagde jeg en frisk, sunn og veldig god smoothie. Den var ferdig
på ca. 2 min. Kjekt! : D


Det er enkelt:

1 håndfull bringebær/ blåbær
ca. 2, 5 dl vaniljeyoughurt
1/2 banan
1- 2 dl eplenektar

Ha alt i en blender. Kjør ca. 1 min. Vips! Frokosten servert! : )Det hender jeg har dårlig tid om morgenen, og hopper over frokosten. Da skal jeg prøve å minne meg selv på dette:

Hvorfor frokost er viktig!

Ved å spise frokost får kroppen tilført en rekke viktige næringsstoffer den trenger for å kunne yte maksimalt. Når du står opp om morgenen er tanken tom.

Kroppen trenger drivstoff, selv om du kanskje ikke kjenner deg særlig sulten om morgenen. Dropper du frokosten, blir du gående for "halv maskin" hele formiddagen. Det kan gå ut over både konsentrasjonen, prestasjonsevnen og kanskje til og med humøret? Det kan se ut til at frokostspisere får i seg mer næringstoffer enn de som ikke spiser frokost.

En annen positiv effekt av å spise frokost er at man setter i gang forbrenningen i kroppen. Hopper du over frokosten, øker gjerne trangen til småspising utover dagen. De som ikke spiser frokost, har en tendens til å spise mer utover kvelden. Da velger man ofte mer usunn mat med flere kalorier enn ellers. Mange av dem som sliter med vekten, oppgir at de ikke spiser frokost.

( Kloke ord fra TINE)

Solsikker fra en utedag med klassen! Vakre? : ))

Snart helg, kos dere og takk for besøket! : )


Sleeping beauty! ; )

Klem Hilde

2 kommentarer:

 1. Viktige ord og påminnelse her, men frokost spiser jeg hver dag, det blir enten havregryn og Biola eller mine knekkebrød;)
  Smoothie har jeg aldri laget:O)..men det ser virkelig godt ut!
  Nyt helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. hmmmm, den så virkelig god ut.
  Arbeidshelg her, men litt mer fri blir det jo lell. Godt!!
  Klem Tone

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥