15.10.2009

DRAPET PÅ MARTINE- ER NORSKE MYNDIGHETER VIRKELIG HELT MAKTESLØSE?

Jeg har nettopp sett dokumentaren om drapet på Martine Vik Magnussen. Det er så uendelig tragisk å høre historiene som blir fortalt av familie og venner. Om hvor urettferdig det er at et ungt menneske blir revet bort på den måten. At de i tillegg må kjempe en sånn kamp for at noen skal bli straffet i saken, må nesten være umenneskelig.


Der norske myndigheter burde stått på og jobbet frem saken for å få den rette mann dømt, ser det ut til at de pårørende må gjøre saken og grovarbeidet selv. Mediene har vært de som har blitt den største hjelpen i denne saken. Slik bør det ikke være. De pårørende må slippe å få denne byrden i tillegg til sorgen de må bære med seg resten av livet.Bilde fra TV2- nyhetene.

Dokumentaren viser store forskjeller i hva utenriksminister Støre sier, og det som i virkeligheten har skjedd. Det er bekymringsfullt. Det tyder på at norske myndigheter ikke har gjort nok i saken, og de stiller seg i en forsvarsposisjon når de endelig blir konfrontert med dette.


Jeg ble imponert over den grundige jobben TV2 og Dokument2 har gjort i denne saken. De kom i kontakt med utrolig mange mennesker, og de satte et viktig lys på mange faktorer som spiller inn i denne vanskelige saken.


Jeg håper dokumentaren om Martine også ble sett av de "riktige" menneskene, de som har makt til å gjøre noe med det. Man kan ikke lene seg tilbake i en så alvorlig sak, og konkludere med at nå er det ikke mer som kan gjøres. Dette kan være en sak som kan forandre de reglene som gjelder i dag. Når alvorlige lovbrudd finner sted, må og bør alle være tjent med at det blir ryddet opp. Myndighetene har en viktig jobb å gjøre, og det var denne dokumentaren med å på å bevise i sterk grad.


Bilde fra TV2- nyhetene.

. All ære til Martines nære som orker å stå på på denne måten. Jeg beundrer dem! Jeg håper de blir et bevis på at det nytter å stå på, og at den skyldige i denne saken får sin straff.


9 kommentarer:

 1. Jemen lever i middelalderen; de har et rettssystem fra 1400-tallet. Systemer med kvinneforakt som basis, om ikke oppmuntrer, så muliggjør at man samvittighetsløst og lekende lett kan ta livet av andre, les:kvinner, så flykte til hjemlandet som juridisk beskytter en, og leve herrens glade dager.

  Slik er den juridiske virkeligheten som skaper vanntette skott mellom anstendige menneskers omtanke og empati for andre og dem som utnytter et system for å begå kriminelle handlinger. Selvsagt vet Farouk (som pussig nok betyr “den som kan skille mellom rett og galt”) forskjellen mellom rett og galt (og dersom han ikke vet det, hvem, har ansvaret?), men han er antakelig psykopat (mangler empati og samvittighet og evne til å sette seg inn i andre menneskers sted) og utnytter tilfulle Jemens juridisk tilbakestående system som åpner for nettopp slike groteske tragedier som dette.

  Ingenting vil bli gjort, før disse vanntette skott er revet ned, dvs. at man når en felles forståelse av menneskeverd osv. Flere av midtøstens stater opererer med et menneskesyn som ekskluderer dem som er annerledes, dvs. kvinner, homofile, vantro osv. og så lenge dette er gjeldende samfunnsorden, blir den sosiale samvittighet og empati deretter.

  All den tid mennesker fra ulike kulturer lever i ulike kulturer, vil ingen felles oppfatning være mulig, det vil ikke finnes noen mulighet for å bygge bro over forskjellene. Man vil aldri komme til enighet om hva “sannhet” er, “rett og galt” osv.

  For europeere er “sannhet” påstander som refererer til et bakenforliggende saksforhold, dvs. påstander om en verden som kan testes. Dette er en vitenskapelig tenkemåte midtøsten og andre tilbakestående kulturer og samfunn fullstendig fremmed hvor alt mer handler om stammen, familien og æren. I slike samfunn spiller ingen rolle hva som faktisk er sant eller ikke, hva som er galt eller ikke. Det viktige er den gjennompolitiserte religiøsifiseringen av menneskelivet. Hvorfor i all verden skulle muslimer, som betrakter alle ikke-muslimer som “vantro hunder”, nære den minste interesse av å gi slipp på sin psykose? Hva i all verden skulle motivere dem til å erkjenne at de tar revnende feil i sin virkelighetsoppfatning og at det er vi som har en mer korrekt oppfatning? Ingen verdens ting!

  Noen som har forslag til å overvinne dette?

  Mvh
  Platonix

  SvarSlett
 2. Til Overskriften er svaret.
  Hvis man måler Norges myndigheter reelle makt er den enorm sammenliknet andre myndigheters makt i verden.
  Men ikke glem at bare 0,8 PROMILLE av jordens befolkning er norske og myndighetens makt må sees etter dette.

  SvarSlett
 3. Støre dokumenterer igjen at han kun er prat. At alt kan løses med dialog og "det nye vi". Beklager utenriksminister, slik er ikke verden. Det må iblant settes hardt mot hardt. Yemen holder skjult en person, som sannsynligvis er Magnussens gjerningsperson. Da bør Støre bruke absolutt alle forsvarlige virkemidler. Om Yemen kan føle seg støtt, det for så være.

  SvarSlett
 4. Haha å dum du er. Så du mener vi skal sette hardt mot hardt så skal vi gå til krig mot Jemen, Kongo og resten av verden vi ønsker å endre.
  Way to go din idiot, les litt om hvordan verden fungerer før du slenger ut deg med remser av ord som bare blir søppel.
  Forsåvidt når du er så stor i kjeften, gå å hent han sjæl da!

  SvarSlett
 5. Hva betyr vel et liv ifh til olje, penger og politikk? Nå vet vi svaret. Her burde Jens slått på stortromma...men velger å la støre komme med noe politisk pjatt av og til for å roe det verste maset. Skammelig

  SvarSlett
 6. Det er selvfølgelig tragisk at slike ting skjer, men hun burde ha blitt fortalt fra hun var liten at alt som er brunt og sort i huden ikke alltid er snille mennesker. Norske jenter faller som fluer bare de ser litt brun eller sort hud og det er ikke akkurat noe minus om en slik kulørt hud samtidig har noen millioner i banken. Jeg har selv en datter (som er blond) og hun har jeg opplært til å holde seg langt unna slike kulørte typer. Uansett, så er jeg selvfølgelig ikke garantert mot at slike ting kan skje, men da har jeg i alle fall det på samittigheten at jeg har fortalt henne det faktum at slik er det. Hun er 12 år nå og hittil så ser det ut til at det jeg har fortalt henne om livets realiteter når det gjelder dette, har hjulpet. Man må ta ansvar selv også, spesielt som foreldre!

  SvarSlett
 7. Hvordan kan et lite folkeslag som Norge tilrettelegge for at egen kultur og egne barn har gode vilkår?

  Jeg er ikke i tvil om at denne familien har gjort en meget god jobb, men saken adresserer et stort hull i rettsikkerhet i et globalt perspektiv.

  Litt artig at det sitter en jemenitt med norsk flagg på kontoret og konsulvelsignelser i hue og ræva, UTEN at den norske stat vet hvem det er!

  I møte med andre kulturer kan de kristelige snakke om babyer med engler, moral og godhet. Når alt kommer til alt så krangler/samarbeider mennesket fortsatt om å ha flest bananer (les: ressurser).

  Hvilken stat er så feige at de med vitende vilje gir bort sine ressurser, kultur og gode oppvekstmiljlø for sitt avkom?

  Hvorfor flytter barnefamilier ut av Oslo for eksempel? Jeg flyttet fra østkanten fordi jeg ikke ville at mine unger skulle vasse i dårlig luft, være et individ i skoleverket og starte utdannelsen der de var. Mine unger har ikke religiøse vrangforestillinger, et normalt kvinnesyn og de kan norsk. Derfor søker jeg et utdanningstilbud som speiler mine unger i praksis og ikke en verdiløs statlig rammeplan som ikke praktiseres.

  Det er på tide at det norske folk samarbeider om hvordan man vil ha ting. Med et religiøst fundert samfunn i vekst vil vi en eller annen gang i fremtiden ende opp som rettsløse i egen stat.

  SvarSlett
 8. Vi bør alle sammen oppfordre til boikott av oljeselskapet DNO. Har dere sett Matines dokumental?. Helt utrolig arrogant og uakseptable at sjefene i DNO ville ikke si et ord om deres møte med faren til Farouk. Virkelig kynisk og kald overfor Matines familien.

  SvarSlett
 9. bare boikott oljeselskapet dere hvem bryr seg om det? de dritter i rett og slett alt for yemen har det de har behov for de trenger ikke norge til noe. jeg skjønner ikke hva vi enkelt personer tror? Støre kan ikke påvirke Yemen til å gjøre noe om de ikke vil for det er ikke snakk om at hun holdes skjult eller noe slikt der nede. om de ikke vil utlevere ham så kan ikke norge bare stoppe alt dette her og det er ikke Yemen som taper på at Norge boikotter Norge selv og taper på det og det vet godt de yemenske myndighetene, Gahr Støre har mer oppi toppen enn de fleste som prøver seg på denne jobben. han vet det å påvirke dem og ikke minst får norge frem som et fantastisk land, jeg tviler på at noen i det hele tatt hadde kunne framstille Norge så positivt som Støre har gjort bland andre land. så våkn opp folkens Støre kan ikke forsvare dere for alle feilene dere begår i utlandet

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥