23.12.2009

Pikekyss og sjokoladetopper

Sakte men sikkert er julebaksten i gang! På høy tid kanskje, men er jo enda litt tid igjen, gjelder å utnytte den! ; )

Inspirert av bloggen til Jorid ville jeg prøve meg på pikekyss. Jeg gikk igang, men gjorde feil med blandingen, men det resulterte i en splitter ny kakeoppskrift, så da kom det noe godt ut av det!

Jeg lagde flate marengskaker og la på sjokoladefyll med peanøttbiter på toppen. De ble gode ( og søte), så nå har jeg rett og slett lagd min egen julekakeoppskrift! : )

Her ser du Hildes sjokoladetopper:


Marengsblandingen var litt flytende, derfor er formen av litt ymse slag, men smaken ble god. Gøy å prøve noe nytt! : ) De er ikke kommet lengre enn kjøkkenbordet. Sjokoladefyllet må stivne først. Så skal de legges i tette bokser med bakepapir mellom.

Sjokoladefyllet lagde jeg ved å koke opp margarin, vann, kakao, melis og vaniljesukker. Jeg lot blandingen bli avkjølt før jeg smurte det på marengskakene. Deretter strødde jeg på hakkede, salte peanøtter.

Etter et mislykket første forsøk, var det bare å sette i gang med ny blanding for å lage pikekyss. Denne gangen gikk det bra! : )
Jeg lagde de søte og små, derfor ble det maaaange av dem. Fortsatt noen timer med steking igjen utover natten, men hva gjør vel det? Det er jo ferie! : )

I morgen blir en ny bakedag- og gjøre ferdig de aller siste julegavene- dag.


I neste innlegg skal jeg få vist frem de fine premiene jeg har mottatt etter å ha vunnet ulike konkurranser/ give aways. Nå skal jeg ta ut nok et brett av stekeovnen. Jeg er glad det bare er jul en gang i året- er du?? ; )

Kos dere med siste innspurt! Husk å puste med magen! : DBeklager språkbruken, men ei sydhavsøy hadde ikke vært å forakte nå! : D7 kommentarer:

 1. jo du, det er jeg MEGET glad for.. og enda har vi kuttet ut det meste!! kun EN julekake og da blir det Tropisk aroma.. ingen gaver til voksne .. kun barn.. men likevel er det masse styr..

  vel, om du ikke er sovna i kyss får du ha en riktig fortryllende jul:o))

  Klæm fra Danmark

  SvarSlett
 2. Hei.Drar nå på hytta.ØNSKER DEG OG DINE EN RIKTIG FIN OG KOSELIG JUL.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 3. Innom for å lukte på baksten din og le litt av tegningene og ønske deg ei riktig GOD JUL!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hei Hilde!
  Kikker bare innom en liten tur for å ønske deg og dine en riktig god jul!
  Sjokoladetoppene dine ser kjempe gode ut.

  Juleklem fra Stine :)

  SvarSlett
 5. Tusen tusen takk for at jeg vant giveawayen din! Jeg ble så hoppende glad sa jeg så det. Kjempegøy! Har lenge ønsket meg sånne hekla "pensko" som jeg kan ha på når jeg er borte på besøk og er lei de ordentlige penskoa. Jeg ønsker meg svarte med grå blomst for da kan jeg bruke de til det meste. Sender deg adressen min på mail.

  Ha en god jul!

  SvarSlett
 6. Hei hei. Kakene så rågode ut.
  Håper du har hatt ei trivelig jul, og ønsker deg ett nytt spennende år. Blir morsomt å se hva som dukker opp :)
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 7. Hei hei, titter bare raskt innom for å ønske deg og dine en herlig romjulsfeiring. Håper dagen i går var fin, med god mat, pakker og kos!
  Ha en fredfull og koselig romjul! :-)

  Klem fra Liv

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥