01.11.2009

ENDELIG- HER ER HEKLEOPPSKRIFTEN PÅ TØFLENE MINE : )

Ting tar tid- men her kommer endelig hekleoppskriften på tøflene mine. Beklager til dere som har ventet, men nå skal jeg prøve å skrive den ned på en, forhåpentligvis, forståelig måte. : )

Først, et bilde av en ferdig tøffel:Oppskrift:

Jeg hekler med litt tykt ullgarn på heklenål 5/ 5.5.

Begynn med å hekle 6 lm. Fest til en ring med en kjm i 1. lm.

1. omg.: Hekle 2 fm i hver lm= 12 fm. Avslutt med en kjm i første fm.

2. omg.: Hekle 1 fm i første fm, 2 i neste osv., annenhver helt til du er rundt,. Avslutt med en kjm i første fm.

3. omg.: Hekle 5 fm, så 2 fm osv. til du er rundt. Avslutt med 2 fm og en kjm i første fm.

4. - 7. omg.: Hekle 1 st i hver fm omgangen rundt. Avslutt med en kjm i 1. st. Fortsett på samme måte til du har 4 omg. med staver.

8. omg: Hekle 1 fm i hver st omgangen rundt. avslutt med en kjm i 1. fm. Klipp tråden.

Nederste del av tøffelen er nå ferdig. Vend arbeidet, slik at der du startet og avsluttet omg vender ned, og blir til undersiden av foten.

Nå skal du begynne i den ene kanten og hekle 1 st i hver fm til du har 6 fm igjen. ( Disse 6 fm skal ikke hekles over. De er den åpne delen av tøffelen, som det skal hekles en rem over til slutt. ) Da skal du snu, og hekle 1 st i hver st tilbake. Hekle frem og tilbake, til du har 5 rader med staver.

Hekle 1 fm i hver av de første 8 st. Så hekler du 6 kjm. Deretter 1 fm i de resterende 8 st. Snu, og gjør det samme på de 2 neste omgangene= 3 rader med fastmasker/ kjedemasker.

Nå skal du hekle en kant med fm rundt arb. Begynn i kanten, der du avsluttet siste raden, og hekle en fm i hver maske rundt hele tøffelen. Hekle en omg med fm tilbake igjen= 2 omg. med fm rundt hele arbeidet.

Nå vrenger du tøffelen, og hekler sammen hælen bak, slik at festeborden kommer på vrangsiden.

Nå er selve tøffelen ferdig! : )

Rem på tøffelen:

Finn ut hvor du ønsker å ha remmen, velg tre fm der den skal festes. Du starter på remmen i den første av disse tre fm. Hekle 3 fm, snu, hekle 3 fm, snu. fortsett slik, til du har heklet 8 rader med fm.

På den 9. raden skal du hekle 2 lm, hopp over den midterste fm og avslutt med 1 fm i siste fm ( knapphull). Deretter hekler du 1 fm i fm, 1 fm om "buen" og en fm i siste fm. Da er remmen ferdig.

Hekle en passende blomst og fest en knapp i midten. Fest remmen i knappen, og vips er tøffelen ferdig! : )


Det er ikke så lett å forklare og skrive oppskrift merker jeg, er ikke vant med det. Håper det ble forståelig, og er det noe dere lurer på, er det selvfølgelig bare å spørre! Jeg skjønner det jeg selv skriver, men slett ikke alle gjør det. ; )

Lykke til med dine tøfler, send meg veldig gjerne et tips om du har heklet noen- så jeg kan ta en titt! Moro å se andres verk! : )

Her HØLJER regnet ned, og det er deilig og kose seg inne. Stearinlysene er tent! : )Ønsker alle ei flott november- uke! : )


7 kommentarer:

 1. Hei.Kjempe fine tøfler.Tusen takk for oppskriften.De må jeg prøve en gang.Nydelig levendelys bilder.Jeg å brenner mange levende lys i mørketiden.Koselig.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 2. Hei på deg, takk for oppskrifta! De er virkelig søte disse tøflene dine!
  Ha en superdag videre og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Dette virket innviklet, men tøflene er jo så fine!! :-) Takk for oppskrift!!

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler mønster med oss andre :) Kjempekjekt det. Denne skal jeg lagre og prøve meg på når jeg har mer fri :) Ha en kjempefin dag!

  SvarSlett
 5. Nå harjeg prøvd å hekle tøffelen. Stemmer det at første del av arbeidet blie en runding so nesten ser ut som en gryteklut??
  Er stygt redd for at jeg har gjort no galt her altså..

  SvarSlett
 6. Hei anonym! : )

  Prøver å svare deg her, og satser på at du finner svaret! : )

  Første del av arbeidet skal bli som du ser av tuppen på tøffelen, altså en slags tube som du hekler oppover. Om det blir en runding som ikke samler seg, men bare vokser utover, tror jeg kanskje garnet er litt annerledes enn det jeg har brukt. Da bør du isåfall ølke litt mindre, slik at arbeidet kryper oppover, istedet for utover. Håper dette var litt hjelp? Lykke til! : )

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥