03.09.2009

HAR SIV JENSEN LITT TUNGT FOR DET???

FrP er klare for regjering. Klare for makt. Klare til å bruke penger. Masse penger! Og få det stakkars skakk- kjørte landet vårt på beina igjen.

Det er kanskje grunnen til desperasjonen Siv Jensen viser mer og mer tydelig i debatter i mediene. Hun vil være med i regjering, hun nekter å stå på sidelinjen. Da er det selvfølgelig trist for henne at antallet partier som ønsker å samarbeide med FrP ikke står i kø.Bilde hentet fra VG.

Sponheim sier nei, nei, nei- noe han har uttalt utallige ganger nå. Likevel gir hun seg ikke. Hun står nærmest og trygler på direktesendt tv. Som en unge- som ikke tar et nei for et nei. Jammen, tenk om vi kunne blitt enige om noe! Kan vi ikke sette oss ned og se nærmere på dette? Vi er jo ikke SÅ uenige da! Dette er uttalelser som går igjen, men Sponheim står heldigvis på sitt. Han har et litt mer virkelighetsnært bilde av politikk og regjeringssamarbeid, og vet litt mer enn Siv Jensen om hva som kreves.
Kan hun ikke bare innse det? Høyre ser ut til å være deres "redning" for å komme i regjering. Høyre vil derimot sette en stopper for mye av politikken til FrP, noe de allerede nå har slått fast opptil flere ganger. Så hva som eventuelt ville blitt realisert av Frp's luftballonger av drømmer, er veldig usikkert.


Bilde hentet fra siste.no.

Jeg tror og håper FrP er langt unna regjeringsmakt. Når samtlige partier gang på gang slår ned på bl. a pengebruken de vil sette i gang med, er det god grunn til å lytte!


Bilde hentet fra Dagbladet.
Nei, la FrP forbli i opposisjon og fortsette å drømme og bygge luftslott. La folk som vil styre landet vårt på en mer ansvarlig måte for oss og fremtidige generasjoner ta seg av den saken.95 kommentarer:

 1. Hvem er det som styrer landet på en ansvarlig måte?

  SvarSlett
 2. Partier som legger planer og setter mål med en ansvarlig pengebruk i bunnen bl. a. De som tenker på fremtidige generasjoner, og som har langsiktighet i bakhodet. Roma ble som kjent ikke bygget på en dag. Kanskje noe FrP burde ha i bakhodet når de presenterer politikken sin.

  SvarSlett
 3. Så ansvarlig pengebruk vil si å gamble med oljefondet vårt?

  Selvfølgelig, så lite penger som dette landet har må vi gud forby bruke noe penger. I alle fall ikke på veiene!

  Spare oljefondet til fremtiden...
  Hvordan i alle dager skal fremtiden komme seg fram? Et tog som bare går fra storby til storby og med busser som kjører hver 3. time på veier hvor veikvaliteten er grunnen til dødsulykkene?

  SvarSlett
 4. Nåja, vi får vel se hvor mange kameler som kan spises etter valget når taburettene skal fordeles, Sponheim har spist før han ;)
  Nå om dagen er det mye propaganda ( valgkamp ), som blir fort "glemt" når hestehandlinga begynner. Er igrunnen ikke imponert av langsigtigheten til noen av de som har styrt, virker som de først reagerer og prøver å gjøre noe når det kommer oppslag i media...resten av tida ; "javel statsråd", dvs byråkratiet som styrer/trenerer

  SvarSlett
 5. Dagens regjering satser på veiutbygging. I mange saker kan man selvfølgelig ønske seg mer, mer, mer og at alt skal skje fortere, men i virkelighetens verden er det ikke sånn det fungerer. Det vil være tilfelle uansett regjering, noe FrP også ville oppdaget om de fikk snuse på regjeringsmakten.

  SvarSlett
 6. Ler av ditt innlegget ditt Hilde, det bare viser at du har lite peiling på politikk.

  FrP har tall fra SSB og mange økonomer som bekrefter deres politikk. f.eks ved å fjerne formueskatten, skaper en arbeidsplasser, ved likestilling av privat/offentlig sektor får man redusert helsekøer, valgfrihet osv..listen er lang.

  Dette er altså ikke luftslott, men politikk som har backup og er gjenomførbart. Gjennom dette får en bærekraftig samfunnsutvikling, i motsetning til dagens regjering, hvor en under ett sosialistisk styre får større forskjell mellom fattig og rik (ja, når aktører er ikke likestillt må man ha penger for å benytte privat), samtidig som arbeidsledigheten vil stige, da man ikke stimulerer nok i det private.

  Du må argumentere bedre med ekte argumenter, ikke bare SVada...

  SvarSlett
 7. Enig i at mange lovnader og ultimatum viker plassen, når valgresultatene er et faktum. Blir spennende å se hvem som må svelge flest kameler når den tid kommer.

  SvarSlett
 8. Merkelig da, anonym, at de fleste partier fører en helt annerledes politikk med en helt annen pengebruk. I tillegg er samtlige av de andre partiene imot både hvor mye og hvordan FrP vil bruke penger.

  Du må gjerne le, ler litt av deg også : )

  SvarSlett
 9. Sosialistene gjør jo ikke noe annet enn å tråkke på de svake i samfunnet - og så peke på markedspolitikken til de borgerlige og si det er deres feil. Men er ikke det helt logisk at slik MÅ det være - for om de svake (ikke proletarpampene) får det for godt vil de jo aldri stemme på sosialistene.

  SvarSlett
 10. Rufus:
  På hvilken måte mener du at de tråkker på de svake i samfunnet?

  SvarSlett
 11. Hmm.. SutreSiv får det til å høres ut som landet er på vei i grøften. Det kan da ikke stå så dårlig til. "Ansvarlig" politikk har ført til at Gamle Noreg kanskje er verdens beste land å bo i. Frp er og blir et vulgært populistisk parti. Det er en skandale at et verdikonservativt parti som Høyre kan tenke seg å gå i regjering med FrP. De må være desperat.

  SvarSlett
 12. @Anonym

  SSB har på ingen måte "gått god" for Frp sitt alternative budsjett, snarere tvert imot!

  Senest i går gikk de ut i media og avkreftet alle rykter rundt dette.

  Jeg blir bare lei meg. :(

  Samfunnsøkonomi burde bli en obligatorisk fag i ungdomsskolen. Først og fremst for å lære hvordan en velferdsstat funger og hva som kreves for å bygge den opp. Dernest for å lære hvordan man ungår å ødelegge den.

  Folk som stemmer Frp må stikke fingen i jorden og kjenne etter hvor bra vi har det i dette landet. Og de må lære seg å ikke falle for populismen som dette partiet står for!

  Og husk: En stemme til Høyre er en stemme til Frp.

  SvarSlett
 13. "Roma ble som kjent ikke bygget på en dag."
  Nei, det har du rett i.
  Men jeg håper ikke at du synes at Norge skal bli som Roma...
  Gamle ruiner, mafia og korrupte politikere.

  SvarSlett
 14. Heia Hilde! Du har forstått noe som Frperne ikke har har forstått. Til tross for at en Frpeer ikke kan fordra Staten og det den fører med seg, så er de de første til å skrike om statens medvirkning om noe galt er fatt. Selv været mener de er Statens feil og hyler gjerne om at Staten må ta seg sammen og gjøre noe med det dårlige været. ;-)) Mvh Finn

  SvarSlett
 15. Hovedlinjene i FrPs program er politikk som allerede er gjennomført i andre land. Land som ikke har en fantasillion i oljeinntekter. Det som gjør Norge annerledes er et velferdssystem og en offentlig administrasjon som er fullstendig ute av kontroll. Samtlige andre politiske partier står for den samme gamle linja, som egentlig er nokså handlingslammet og blottet for nytenking, men FrP ønsker å gjøre oss likere europa og europeisk politikk.

  Når du foreslår å overlate politikken til "de som kan det", så mener du egentlig at du ikke bryr deg. For deg er politikken en vedtatt sak der det ikke finnes rom for nyanser. Typisk norsk å ikke evne å tenke nytt - de fleste nordmenn er en gjeng sauer som bare aksepterer den samme dritten de får... år etter år!

  Alt det som FrP foreslår fungerer andre steder i verden. Det er gjennomprøvet politikk. Men selvfølgelig, norske politikere vet bedre. Norge har jo såklart ikke de samme forutsetningene som resten av verden... feks. så er vi verdensmestere i arroganse!

  SvarSlett
 16. Hilde P: Grunnen til at det er slik, er at mesteparten av de norske partiene har grodd fast i gammel sosialistisk tankegang. Det vil altså si en politikk hvor byråkrati, høye skatter og liten stimulans i det private er nøkkelbegrep. En typisk "oladunk" feil, er å tro at høy skatt gir høy velferd. Det er sesam-stasjon politikk. Jeg anbefaler alle å søke etter bloggen til Tom Staavi, der han poengterer dette..

  Anonym ler fortsatt... ;)

  SvarSlett
 17. AP betyr bare flere brutte løfter
  Er det noe denne regjeringen er flink til er det å kategorisk avvise påstander som i ettertid viser seg å være riktig.

  Men for enkelte sossialister er viktigere og gi bort norge en og ta vare på det.

  -Hijabsaken.
  -Ramin Osmundsen
  -Røkke saken
  -Fattigdoms avviklingen
  -Skolemat
  -Skinnet av eldreomsorgen
  -Kriminalitetsøkningen
  -At det ikke er vann i alle skolebassenger
  -Spilleautomater kun for AP i Oslo.
  Alle skandaler for statsrådene
  -Osv.
  Orker ikke bruke en hel kveld på å ramse opp dobbeltmoralen hos disse.

  SvarSlett
 18. Hahahaha FrP og økonomisk politikk. Det FrP'ere glemmer fort er at tallene SSB fikk var ikke hele skissa. For i tillegg til at FrP viser til sitt statsbudsjett så har de til samtlig andre "gode formål" så mye penger at det er snakk om mer enn 30 milliarder i året. bare i denne valgkampen har FrP greid å flekke opp 250 millioner i lån til fiskemottak. Det er imponerende og dobbelt så mye som alle andre, problemet er bare hvor pengene hentes fra.

  Nevn 1 økonom som støtter FrPs økonomisk politikk.

  Har man ikke lært av den hollandske syken, argentina på begynnelsen av 1900-tallet og flere riker som fikk stor rikdom og spølte det vekk på gode formål? Trodde liberalister var for en mindre stat, ikke en større stat som FrP er.

  SvarSlett
 19. Magiske Mike, søk på internett..fikk opp flere spennende ting ved å skrive "økonomer + frp".
  Da kan du i tilfelle finne bl.a Steinar Juel, i Nordea Markets som er sjefsøkonom.

  SvarSlett
 20. Hei!

  Det er ikke bare Siv som har litt tungt for det: det er ikke genitivsapostrof på norsk. "Hildes blogg" er korrekt.

  SvarSlett
 21. FRP er jo et parti for egoistiske idioter. Med det partiet ved makten får vi et iskaldt samfunn. Skal vi forbedre samfunnet må alkohol og tobakk forbys og skattene økes.

  SvarSlett
 22. Ja dumme Siv som søker borgerlig samarbeid... Og fornuftige Sponheim som søker splittelse og uenighet.

  Snakk om å snu ting på hodet.

  SvarSlett
 23. Sponheim har vel ingen grunn til å søke splittelse og uenighet, det er det nok av i politikken. Det er en viss forskjell på det, og å innse grunnleggende politiske forskjeller, som vil gjøre et eventuelt samarbeid umulig. Det skader ikke å drive valgkamp med øynene åpne.

  SvarSlett
 24. Takk for tips om genitivsapostrof, jeg er fullstendig klar over det, men jeg synes det så bedre ut, og innførte min egen regel på min egen blogg. : ) Jeg skjems ikke av den grunn.

  SvarSlett
 25. Skulle vel bare mangle at hun som leder i landest nest største parti, ikke vil stå på sidelinjen !

  Sponheim er vel heller den som er småungen og som absolutt må stå på sitt, men hvor alvorlig skal man ta en person som leder ett parti som såvidt er over sperrregrensen ?

  Det blir faktisk spennende å se om Høyre og Frp kan klare å få flertall... Det hadde vært det beste om de kunne samarbeide, slik at man slipper en del av den hestehandelen som nå foregår mellom ett stort parti, og flere ubetydelig skrikepartier som alle vil ha sin del av godteriet. Ser jo det det siste årene at det blir mye prat og høyere skatt, men de får ikke gjort noenting annet. Jo flere kokker, jo mere søl, det er jo helt tydelig etter å ha sett det rødgrønne alternativet i virksomhet.

  SvarSlett
 26. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan fortsette å stemme på de rød-grønne, når de "nesten" ikke gjør en dritt. Alt de sier er bullshit osv. De 88 løftebruddene (om ikke flere) sier vel nok om saken. Få vekk den rød-grønne møkka, det er min mening. Om du liker det eller ei.

  SvarSlett
 27. Du har skjønt det Hilde! Stå på med dine kloke meninger!

  SvarSlett
 28. Hanne Mette Rødland05 september, 2009

  Hilde - du er bare et trist menneske.
  Strikk deg en ny nisselue, litt stor og romslig så du får den tredd enda lenger ned over øynene dine.

  SvarSlett
 29. Siv gjør meg kvalm

  SvarSlett
 30. Hei Hilde

  Takk for en fin blogg. Frøken "Brun" Jensen leder ikke et parti, men en menighet som venter på sin frelser som skal avskaffe fattigdom og elendighet i det skakkjørte Norge. Hun har ett klart budskap: alle skal få mer enn de andre.

  Med beste hilsen
  Ask

  SvarSlett
 31. Sponheim forstår ingenting.

  FrP er imot at alle mulige interesseorganisasjoner skal få penger fra staten. Det er da også diskriminerende.

  Hvorfor skal f.eks. noen få støtte fra staten fordi man er keivhendt onanist mens man ikke skal få fordi man onanerer med føttene, eller omvendt? Hvorfor skal ikke folk heller finansiere sine egen interesser i større grad selv? Pga stemmene selvsagt.

  Demokrati i praksis er når to ulver og en sau avgjør hva de skal ha til middag. Slik vil ikke jeg ha det.

  SvarSlett
 32. Hva er ansvarlig og riktig politikk? Hvem sitter med "sannheten" til riktig politisk styring? Det er vel som den berømte baken. Det undres meg bare hvilken side i politikken som tar i bruk gamle ytringer og "sannheter", uten gehalt i virkelighet(halvstuderte). Minner mye om gammelt gufs fra fortiden om oppfatningen, alle skal med.....

  SvarSlett
 33. Er Sponheim som har tungt for det. En regjering med H, V og KrF vil ikke sitte lenge. En regjering må ha støtte i Stortinget. Det vil ikke en med Sponheim ha, spesielt ettersom han har snakket dritt de siste årene.

  SvarSlett
 34. Bloggens navn sier sitt, en verden der Hilde styrer..... den verdenen finnes ikke.

  Hilde snakker om "urealistisk" i forhold til Siv Jensen og regjering..... herregud!

  Et parti med mellom en tredjedel og fjerdedel av velgerne bak seg er neppe urealistisk i regjering. Men slike som lever i sin egen verden, skjønner jo ikke dette.
  Når Sponheim blir tilbudt rollen som statsråd med ansvat for Landbruksdepartementet (Landbruksminister ... for de som har litt tungt for det), så klarer ikke amatørpsykiateren (ifht. en viss Venstremann), å si nei.

  SvarSlett
 35. kan du komme konkret med eksepler på luftslottene etc? er i grunn litt lei av å følge valgkampen nå, da de fleste maser om slike ting. vage anklager, populistiske beskyldninger etc..

  frp har som alle andre partier satt opp sine alternative budsjetter som (hold deg fast) går opp. frp har også tatt styringen i mange kommuner og drevet de veldig godt i mange år.

  ja.. sosialistene har klart å bygge noe veg faktisk. men stort sett basert på en kombinasjon av bompengefinansiering (som koster samfunnet ca 40% mer enn om det ble betalt ut med en gang av staten) og finanskrisen som tvang dette fram.

  frp ønsker å bygge vegene raskt, og har hatt dette som en av sine fanesaker så lenge jeg kan huske. likedan med trafikksikkerhet (midtdelere, utbedring av dårlige veger etc). dette er en investering for framtiden. noe som også bedrer konkurransevilkårene til de fleste norske bedrifter. mao noe vi (samfunnet) tjener inn igjen på sikt.

  frp vil senke skattenivået generelt, og spesielt formue-/eiendoms-skatt. dette er for å stimulere privat næringsliv til å skape mer arbeidsplasser. man legger da til rette for at nye næringer kan blomstre opp i norge igjen. ikke kun oljerelatert. rødgrønne vil jo helst bare spare opp mest mulig penger så vi har å "ta av" når oljen er tømt. jeg mener det er den VIRKELIG uansvarlige økonomiske politikken.

  se på andre land rundt oss. de har blitt gode på andre områder enn kun å oppdage olje. vi har omtrent ingen annen eksportnæring enn fisk. skal norge fortsette å være et velferdssamfunn, må vi gjøre mer enn å spare penger. vi må få hjulene til å rulle også i framtiden. det er for sent å begynne når oljen er borte.

  kutt i kulturstøtte, og bedre tilrettelegge for de som faktisk kan tjene penger på å drive kulturvirksomhet. samt økt støtte til eldreomsorg synes jeg også man kan kalle ansvarlig politikk.

  økte ressurser til politi, strengere håndtering av innvandringen er også grunner til at jeg kommer til å stemme frp.

  vil ellers bare få nevnt at de som lurer på om enkelte aviser virkelig driver bevisst propaganda mot frp burde lese aden famøse artikkelen i aftenposten som de øvrige største avisene også trykket (til sitt bryst). verre makkverk av en suppe "liksom-ekspertuttalelser" har jeg aldri sett. at aftenposten unnlater å fortelle at ekspertene er mer el mindre kjente ap/sv/sp-folk - og siden nekter å kommentere dette når det bli kjent... ja.. det sier en del.

  frps kanskje største tabbe kan vel ha vært å true med å redusere pressestøtten..?

  SvarSlett
 36. Anders Slaatsveen05 september, 2009

  Dette var da ei pen og sjarmerende side, men den skjemmes av å starte med en feil som i alle fall en adjunkt ikke burde gjøre: På norsk heter det "Hildes side" - aldri apostrof og s! Ser at du er i godt (dårlig) selskap med det som skulle vært skrevet Trudes hobbiter (en t) eller Tines kreative hjørne (uten utropstegn), Elis hus osv. Lykke til med bloggen og sida!

  SvarSlett
 37. Takker for mange tilbakemeldinger! Interessant å lese de som kommer med SAKLIGE meninger i denne debatten : )

  Til reven:

  Jeg er ingen økonom, men skjønner at når FrP vil bruke mange flere oljemilliarder enn de andre partiene, vil det skape ringvirkninger. Det vil føre til økt rente og inflasjon, noe som vil ramme veldig mange i samfunnet vårt. Her har du et av luftslottene, som jeg velger å kalle det.

  Ulike regjeringer har ført en ansvarlig politikk over flere år, og det er noe av grunnen til at vi idag har øav arbeidsledighet og kontroll på renta.

  En regjering med FrP ville ført til helt andre tall på mange områder, og da snakker jeg tall i negativ retning i forhold til samfunnsutviklingen.

  Norske asylmottak i Afrika??? Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si jeg, skulle ikke tro de mente det seriøst.

  FrP er et av partiene som er for mer privatisering. Jeg er redd det vil øke til større forskjeller mellom folk, og vi vil igjen få et klassesamfunn der k\lommeboka bestemmer over den behandlingen du skal få.

  FrP vil tappe den kassa som er grunnlaget for velferdssamfunnet vårt. De vil øke egenandelene på offentlige tjenster, og dette rammer hverdagen til veldig mange i samfunnet vårt.

  Mer privatisering av skoler er noe FrP er for. Er det ikke bedre å samle ressursene og fortsette å skape en god fellesskole for alle? Mer privatisering frykter jeg vil føre til mer splittelse i samfunnet blant barn og unge.

  Eldreomsorgen må gjøres noe med, det er alle partiene enige om. Men om det riktige er å øke privatiseringen på dette området også, er jeg usikker på. Jeg mener det er bedre å satse på en felles eldreomsorg, nemlig den offentlige. Men der må det selvfølgelig satses mer enn det gjør idag. Men de eldres hverdag og tilbudet de får, skal ikke bestemmes av lommeboka, men være en RETTIGHET alle har. Dette vil skape en helt annen form for trygghet, enn med masse ulike private løsninger, der penger og inntjening kanskje blir mer intensjonen for drift, enn eldreomsorgen.

  Velferdssamfunnet vårt bygger på felles løsninger og felles utfordringer. Vi har mange uløste oppgaver, og jeg mener FrP ikke er partiet til å løse disse utfordringene på en riktig og ansvarlig måte. Det er oppsummeringen min av de nevnte punkter.

  Til Anders Slaatsveen:
  Takk for hyggelig kommentar om bloggen min : )
  Apropo genitivsapostrof, viser jeg til svaret mitt lenger oppe i dette kommentarfeltet.

  SvarSlett
 38. Jeg er ingen økonom, men skjønner at når FrP vil bruke mange flere oljemilliarder enn de andre partiene, vil det skape ringvirkninger.
  Det vil føre til økt rente og inflasjon..

  Svar:
  RG regjering har brukt 100vis av milliarder på en økonomikrise som ikke er over, men det har du ikke problem med. Når så FrP ev. tar over i samme økonomikrise, og bruker 10-20milliarder mer enn de i regjering i teorien skal gjøre (og som de bryter handlingsregel på om og om igjen) så fører det til at den norske økonomien bryter sammen? Problemet ditt er at dine argumenter ikke er dine egne tenkte, men repeterer propaganda som du selv har lest fra dine partier som ønsker å holde på makten for enhver pris. Hvis du innrømmet at det skapes "frykt"propaganda og kikket dine partier etter i sømmene ville du se at slike fremstillinger ikke bare er feilaktige, men også løgnaktige fordi de fokuserer på en del av politikken og fremstiller det som resulatatet, mens realiteten er at alle partier gjør en nitidg analayse og planlegging av sine inntekter og kostnader i en gjennomtenkt budsjettplan.

  Norske asylmottak i Afrika?

  Svar:
  Hvorfor ikke? Er det forskjell på om en person fra et Afrikansk land får bo i sitt regionale eller lokal samfunn støttet av Norge under sin asylprosess? Bl.a. England har slike ordninger og ingen har klaget på det sålangt?

  FrP er et av partiene som er for mer privatisering. Jeg er redd det vil øke til større forskjeller..

  Svar:
  Dette er sosialistisk tenkning som ikke hjelper de som står i kø år etter år. FrP ønsker å få fjernet køene ved at private I TILLEGG til offentlig får behandlet de som trenger det. Vil du virkelig si at det er fint å la forlk stå i kø i 4år til når din flertallsregjering ikke har gjort noe som fører til mindre køer og utsatte operasjoner? Er det ideologien som er viktigst for deg eller dine medmennesker? Tenk litt på det, når du sitter med dine ferdige oppfatninger og ignorerer de RG som bare prater og prater og ikke får gjort noe for mange av oss.

  FrP vil tappe den kassa som er grunnlaget for velferdssamfunnet vårt.

  Svar:
  Dette er tull og du burde være ærlig nok til å skrive det. Vi får inn flere hundre milliarder hvert kvartal i oljefondet og at FrP vil bruke 20miliarder mer iløpet av et budsjett har ingenting med å tape noe grunnlag for velferd.

  De vil øke egenandelene på offentlige tjenster,

  Svar:
  Dette er direkte løgn. I FrP kommuner er det innført kostbeløp for egenandeler, og bl.a. ingen eiendomsskatt ei heller sløsing av penger fra kommunesiden til byråkrati. _Det_ er å jobbe for den norske befolkning, ikke for byråkratiets overlevelse.

  Mer privatisering av skoler er noe FrP er for. Er det ikke bedre å samle ressursene og fortsette å skape en god fellesskole for alle?

  Svar:
  Din RG har hatt flertallsregjering i 4år, hva er resultatet? Nederst på OECD tallene for skoleresultater?!? Er det dette du vil ha videre for så mange barn, eller ser du at vi har et problem? Ideologi eller humanisme?

  Eldreomsorgen må gjøres noe med, det er alle partiene enige om. Men om det riktige er å øke privatiseringen på dette området også, er jeg usikker på...en RETTIGHET alle har..

  Svar:
  Snakk om å snakke FrP politikk uten at du vet det :):) FrP er den ENESTE som vil ha LOVFESTET rettigheter for eldre for plass og tilbud. Vi er de eneste som foreslår en egen eldreminister. Du vil ha kun "Gilde's ene leverpostei" om og om igen, mange vil ha mer enn det for å kunne velge bort det senteret hvor de blir lagt i seng med bleier fordi de ikke har tid eller nok personnell.

  Velferdssamfunnet vårt bygger på felles løsninger og felles utfordringer..

  Svar:
  Der tar du altså feil. Felleskap er en side, individer som bygger Norge er en annen. Løsninger kommer ikke med en' OBOS farge, men i det frie liv som gir tilbud og etterspørsel.

  Ingeniøren

  SvarSlett
 39. Hei Ingeniøren!

  Takk for grundig og langt svar : )

  Først vil jeg rette deg litt. Du mener at jeg tar feil, skriver du. Litt typisk FrP argumentasjon. Jeg tar ikke feil selv om vi er uenige, det er en viss forskjell der. Politikk er ikke først og fremst preget av fasitsvar, men av ulike ståsted, meninger og uenighet om samfunnsutviklingen.

  Økonomikrisen
  Om FrP kommer i regjering, tar de ikke over i samme økonomikrise, som du skriver det. En økonomikrise er i stadig utvikling, og den ser annerledes ut nå, enn da nåværende regjering kom med sine krisepakker.

  Du skriver Frp vil bruke 10- 20 milliarder mer. Siv Jensen går ut med tallene 30 milliarder, mens andre FrP- topper har sagt 50 milliarder. Tallene dine er litt annerledes enn de det opereres med i media, men pytt, 10- 20 eller 30 milliarder er jo ikke så mye å bry seg om innenfor FrP- politikken. Litt vel ironisk nå, jeg vet det, men mener du seriøst at økonomer og smatlige andre politiske partier er på jordet når de alle mener at FrPs økonomiske politikk er noe uansvarlig? Merkelig det der.

  Helsekøer
  Det satses ikke nok innen helse, og folk må vente altfor lenge. Det tror jeg alle er enige om. Ingen ønsker å vente på behandling når man trenger det. Derfor må helse være et område der det satses mye mer. Jeg ser derimot ikke at mer privatisering er løsningen på dette. Jeg mener det er mulig å få til et velfungerende helsetilbud for alle, om det satses nok, noe jeg håper kommende regjering vil oppfylle, uansett hvem det blir.

  Økte egenandeler
  FrPs politikk vil blant annet øke egenandelen i SFO kraftig, noe som vil ramme veldig mange familier økonomisk.

  Privatisering av skole
  Skolen har utfordringer. Der må det et felles løft til. Skolen må få nok midler til å møte dagens barn og unge. En flerkulturell skole krever helt andre ressurser enn enhetsskolen vi så for f. eks 10 år siden. For å oppnå bedre resultater må det fremdeles satses på en bedre lærerutdanning, etter- og videreutd. for lærere og ro i skolen. I tillegg er det viktig at hjemmene er med på et løft, oppfølgingen der er enormt viktig. Jeg jobber i skolen, og vet det. Dette er utviklingssider ved skolen det allerede jobbes med. Jeg tror at skolen, som innen helse, at løsningen ikke nødvendigvis ligger i privatisering.

  Rettigheter for eldre

  Jeg er fullstendig klar over at FrP ønsker å innføre en rett til sykehjemsplass/ behandlingsplass for eldre, men de ønsker å oppnå dette ved hjelp av privatisering. Der stopper likheten med min mening, så nei, jeg snakker ikke FrP- politikk.

  Velferdssamfunnet vårt ligger som en grunnstein i demokratiet vårt, slik jeg ser det. Der ligger tryggheter, rettigheter og muligheter for den enkelte. Individer som bygger Norge er alle en del av velferdssamfunnet, og derfor ser jeg på det som et fellesskap, der alle har interesse av løsninger og utfordringer velferdssamfunnet står ovenfor.

  SvarSlett
 40. FrP-eksperimentet http://enmannsmeninger.blogspot.com/2009/09/innvandrings-eksperimentet-fortsetter.html?showComment=1252226099437#c280829242509783438

  SvarSlett
 41. Det blir nevnt at FRP i regjering vil føre til et bærekraftig samfunn... Ja ja, hvis økt forbruk fører til et bærekraftig samfunn så har de funnet ut noe nytt!

  SvarSlett
 42. Hehe, bra poeng du har der! ; ))

  SvarSlett
 43. Ser ut som det er du som har litt tungt for det. Den uansvarlige politikken er det sittende regjering som står for. 20.000 nye mennesker i sykehuskø hvert år under rød-grønn regjering... skoler som forfaller... De LOVET 10.000 nye hender i omsorgssektoren, men klarte ikke halvparten... Over 250 drepte i trafikken hvert år... ALLE overfallsvoldtekter i Oslo begått av utlendinger... Skyld ikke på meg, for jeg stemmer FrP.

  Og hvor kommer den apostrofen i "Hilde´s Verden" fra, forresten? Norsk er det ikke.

  SvarSlett
 44. Hei Helene!
  Du har helt sikkert rett, med FrP i regjering vil alle problemer bli løst over natten. Penger løser jo alt, eller hva??

  Apropo genitivsapostrofen: Takk for din utemerkede grammatiske sans, svar finner du lenger oppe i dette kommentarfeltet om du er interessert.

  Ha en fin dag og godt valg!

  SvarSlett
 45. Synd ikke folk tenker litt lenger frem, enn på hva de skal få i morra.

  SvarSlett
 46. En evt. regjering med Frp og Høyre vil ikke kunne drive Frp-politikk ettersom Høyre vil forholde seg til handlingsregelen og dermed blir det ikke råd til Frp sitt ekspansive budsjett. I tillegg må Frp kompromisse på mange områder. Dersom Frp-velgere tror at de får Frp-politikk ved et H-Frp-samarbeid, tror jeg de blir meget skuffet. På den annen side er det kanskje det som må til for å få se hvordan Frp-politikk vil bli utøvd i posisjon.

  SvarSlett
 47. At Sponheim og Venstre blokker en evt borgerlig regjering bare fordi Frp som tross alt representerer snart hver 4. nordmann, ønsker å delta i en regjering, er et hån mot demokratiet.

  Lille "fisle" Sponheim, som snart havner under sperregrensa, har ingen respekt i mine øyne. Hvem tror han egentlig at han er?

  At Høyre som liksom skal samle den borgerlige siden ikke klart å tydelig sier ifra at de ikke tolererer slike ultimatum fra Venstre, er meg ubegripelig. Grunnen til at Høyre mister stemmer, er jo nettopp pga dette! Velgerene stemmer Frp nesten bare på TRASS, fordi barnslige Sponheim og veike Høyre ikke gir dem noe annet alternativ, og ikke pga de politiske sakene.

  Jeg innrømmer gjerne at jeg er en av dem, og jeg stemmer Frp -på trass! Vil ikke de andre borgerlige partiene samarbeide, så skal de TVINGES til det. Jeg tilhører den fjerdedelen av Norge som sier det samme! Vi forlanger å bli hørt!

  SvarSlett
 48. Hvilket parti var det som var og er så redd for Frp at de startet en svartmaling av Frp?
  Noe som de fleste andre parti etter hvert ble villig med på, så begynte media å hyle med.
  Det er bare det at blir en løgn fortalt lenge nokk så blir det en sannhet!

  SvarSlett
 49. Jeg må le igjen...

  Det er de rødgrønne som fører en politikk hvor klasseskillet blir større og større.. for å få plass nå, trenger du cash og kjøpe deg til privathelsevesen..vanlige folk har ikke råd til dette. Gjennom blå politikk og stykkprisfinansiering, vil man kunne velge privat/offentlig og pengene følger etter pasienten, det blir billigere for staten og bedre vilkår for de syke..

  Jeg bare ler Hilde.........

  SvarSlett
 50. Bare le du, flere som stemmer FrP som gjør det når de er uenige med folk, det er et ganske høyt nivå viser dere jo.

  Eldreomsorgen har hatt problemer i mange år, og om noen trodde det skulle bli løst i løpet av en rød- grønn fireårs- periode, er de kanskje litt vel blåøyde???

  Å la alle eldre få en rettighett til sykehjemsplass er noe man kan oppnå gjennom det offentlige helsevesen om det satses nok. Løsningen er ikke alltid FrP- tankegangen om privatisering. Det blir visst sett på som løsningen på alle problemer. I tillegg til økt pengebruk, som skal løse resten.

  SvarSlett
 51. "Hei Helene!
  Du har helt sikkert rett, med FrP i regjering vil alle problemer bli løst over natten. Penger løser jo alt, eller hva??"

  Ja Hilde, Helene har helt rett; Penger kan løse alt dette, og det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne bruke en del mer av det enorme overskuddet staten går med år etter år, spesielt siden det hadde blitt overskudd til og med etter den "ekstra" pengerbruken.

  Synes forøvrig de fleste FRPere som kommenterer her slår alle dine og RGs argumenter noe helt vanvittig - blant dem, Ingeniøren, som har fremhevet noen utmerkede punkter her i din bloggverden.

  De rødgrønne har feilet. Gjør dere selv en tjeneste, og stem FRP og gi Siv en sjanse!

  SvarSlett
 52. Jeg vet nå sannelig ikke hva jeg skal tro. Økt forbruk? Synes forbruket er skyhøyt allerede nå på mange områder.. Og eldreomsorgen har slitt i flere år, mange veier og deler av bilparken er gått ut på dato, integrering- og asylpolitikken er mislykket, sykehus- og soningskøen er lang osv.
  Det er vel på tide å tenke nytt og få en ny regjering, så hvorfor ikke la Frp slippe til denne gangen? Ha et godt valg!
  Hilsen eks-Ap(e)

  SvarSlett
 53. Du stemmer FrP, så at du mener FrP- argumenteneslår de rødgrønne kom vel ikke som noen veldig stor overraskelse.

  Du skriver at det til og med blir overskudd igjen etter å bruke noen titalls ekstra milliarder. ja, det er vel ingen som har påstått at det blir tomt? Men det handler om hvilke ringvirkninger et økt FrP- budsjett gi i samfunnet.

  Hva tror du er grunnen til at de andre partiene vil bruke mindre penger enn FrP? Hva tror du er grunnen til at veldig mange økonomer slår kraftig ned på FrPs økonomiske politkk?

  Jeg bare spør jeg. En del mer skriver du. hvor mye mer kunne du tenke deg at de brukte da?

  Jeg får le litt av dere også tror jeg.

  SvarSlett
 54. Terroren fra frepperbermen er i full gang.

  Disse taperne som gang etter gang opplever at hjernedaupartiet FrP gang etter gang blir stående igjen uten innflytelse. Og man merker maktesløsheten fra dem vet at innleggene deres på all verdens forum og i nettavisenes kommentarspalter blir stadig mer hatske overfor alle meningsmotstandere.

  SvarSlett
 55. Vil foerst unnskylde skrivingen siden jeg ikke har tilgang til et norsk tastatur. Saa haaper innlegget fortsatt er leselig :)

  Le tilbake saa mye du vil du, Hilde. Du kan jo fortsette aa "haape" paa at det blir gjort noe med eldreomsorgen aa stole paa det partiet og den politikken som har vaert dominerende i Norge og som har foert til at ting er som de er.

  Etter aa ha observert argumentasjoner og innlegg paa blogger og forumer, bla. som dine, saa er det meget skuffende aa se hvor
  lite gjennomtenkte, respektloese og trangsynte meninger folk presser ut av seg. Du er ikke hakket bedre enn andre som har forskjellige meninger enn deg.

  Jeg tror mange stemmer FRP fordi de, som meg, ser FRP som det partiet som staar frem som mest unikt og loesningsorientert i forhold til den politikken som blir foert i Norge i dag. Ja, de samme problemene har vedvart med andre regjeringer som ikke har bestaatt av roed-groenne, men det har de ogsaa med de naavaerende regjeringspartiene. Jeg ser problemene Norge har i dag og ser samtidig at den politikken som blir foert ikke loeser disse problemene. Kanskje man skulle erkjenne dette istedenfor aa klamre seg til den samme politikken og ideologien om og om igjen. Om politikere kunne samarbeidet istedenfor aa vaere ideologiske og defansive drittspredere saa tror jeg ting hadde sett anderledes ut. Problemet til de fleste politikerene er at de er Nordmenn: arrogante bedrevitere som nekter aa ta imot raad eller se utenfor sin egen bakhage. Og JA jeg er ogsaa norsk saa jeg trenger ikke noen kommentarer om dette.

  La meg spoerre deg: Jeg regner med at du oensker like mye som alle andre andre aa loese de utfrodringene som Norge har? Eller tar jeg feil?
  Saa fortell mmeg hvilken nytte det har for Norges fremtid og problemer at du publiserer dine negative meninger og personangrep? Det eneste du oppnaar er aa provosere og skape konflikter istedenfor aa virke loesningsorientert. Jeg driter i om folk kan sitte aa godte seg etter valget om dagens regjering blir sittende og si "Haha, hva var det jeg sa! Ikke noe Frp i regjering naa heller!" saa lenge den regjeringen fortsatt ikke makter aa loese problemene Norge har med sin ideologi.

  SvarSlett
 56. Jeg må bare le igjen Hilde!!

  Og latteren kommer hovedsakelig av at du ikke har satt deg godt inn i saker og ting. Du nevner at mange økonomer, slår ned på politikken til FrP, men har du da sett hvilke økonomer det er? og det fins mange økonomer som støtter FrPs politikk. Søk på internett og lær, vær belært hvis du vil skrive innlegg av dette slaget!!!

  Norge trenger FrP. Det er mye å ta tak i, ikke bare å privatisere og sørge for at staten betaler, men også å utvide infrastuktur definsjonen, til å innkludere vei. Og som sagt, det eneste du oppnår med sånne innlegg er å provosere og du argumenter fordomsfullt, uten å si noe konkret om FrPs politikk.

  SvarSlett
 57. Det er enkelte ( frp- velger- bombe...) som mener denne debatten er fordomsfull, inneholder negative meninger, at jeg og andre som mener noe annet enn dere frpere ikke har satt oss godt nok inn i ting osv.

  Først av alt vil jeg informere dere om at det er høyst frivillig å delta i denne debatten. om dere mener den er fordummende og fordomsfull, foreslår jeg at dere enkelt og greit finner andre debatter å delta i.

  Å mene noe annet enn frp, betyr ikke nødvendigvis å ha NEGATIVE meninger. Å spørre om Siv Jensen har litt tungt for det, handler først og fremst om at hun gang på gang vil ha Lars Sponheim å samarbeide med. Venstre er et lite parti, jada, men de har da sannelig sin rett til åå verne om sin politikk, og si klart og tydelig ifra når de ser at den politiske avstanden er for stor for et eventuelt samarbeid. Det er jo en ærlig sak det.

  En anonym her uttaler hvorfor mange velger frp. Hun mener de ser at det er unikt parti og at politikken ders vil snu samf.utviklingen og løse mange problemer. Ja, men det er jo fint. Om det er mange nok som mener det samme, så vil jo frp komme i regjering da. Det gjenstår å se.

  I siste innlegg blir det påstått at jeg ikke har satt meg godt nok inn i ting til å skrive slike innlegg. Vel, det er din mening. Min påstand tilbake, er at jeg har svart saklig flere ganger i dette kommentarfeltet, men når enkelte svarer usaklig og mener man er både det ene og det andre, fordi man er uenig i frps politikk, ja, da svarer jeg litt med samme mynt.

  Jeg er uenig i frps politikk, og det er det heldigvis lov å ytre seg så mye man vil om. Så får de som ikke tåler det heller la være å delta i debatten. Les kommentarene mine over her, så finner dere ut hvorfor jeg mener andre partier vil styre landet på en bedre måte.

  I dag har jeg forøvrig utført min borgerplikt. Ønsker alle andre et GODT VALG! : )

  SvarSlett
 58. Hører stadig FrP'ere bruke det fantastiske argumentet "La oss gi Siv en sjanse".

  Det er faktisk ikke sånn at det er en menneskerett å styre dette landet, eller at det bør gå på rundgang til alle som har lyst til å prøve.

  FrP har faktisk lagt frem en konkret liste over hvordan de søker å rive ned på 100 dager det man har brukt over 100 år på å bygge opp. Hvis man selger arvesølvet eller endrer utenrikspolitikken så får det ringvirkninger i mange mange år fremover.

  Her er det ikke rom for å "la henne prøve".

  SvarSlett
 59. Jeg må bare le igjen, denne gangen av anonym!

  Siv Jensen bør nettopp få prøve seg, fordi '100 dagers' planen er noe som Norge trenger for å bli enda bedre!! Og det virker ganske fårete når du sier at dette kommer til å rive ned det som har blitt bygd gjennom 100 år. Da har du rett og slett ikke satt deg inn idet.

  Planen ligger på hjemmesiden til FRP..

  SvarSlett
 60. Ja, bare le du, saklig.

  Å argumentere med at alle som ikke er enige i FrPs politikk, ikke har satt seg inn det, mener jeg er totalt mangel på argumentasjon. Det er grunn til å le det.

  SvarSlett
 61. Mine tanker om dette med oljefondet og dets penger er at så og si alt som vi har på bok blir styrt ut av landet. Lite invistert her. Kanskje på tide å invistere i Norge snart? Og for å invistere må man nødvendigvis bruke litt. Hva skal vi med hurtigere tog osv når vi har penger å bruke til våre eldre.
  Ang privatisering av sykehus og helsetjenestene kan det virke både positivt og negativt. Litt amerikansk og slår nok tilbake på de som er mindre heldig stilt! Det skremmer meg!

  SvarSlett
 62. Jeg må bare le nok en gang.

  Med å sette seg inn i det, mener jeg at du ikke danner deg en mening ut av det som du får høre gjennom media, men faktisk at du leser programmene til partiene selv, og ikke høre på motstandere. Min kritikk mot venstresiden går ut på at jeg faktisk har lest programmene deres, og ikke er enig. Er derfor jeg ler høylytt...

  Og til Kate: Privatisering i Norge vil gagne alle, de vanskelig stilte får det faktisk bedre!. Gjennom likestilling av sektorene, og stykkprisfinansiering vil alle ha like rettigheter, for pengene følger pasienten!!! Det er dagens ordning at du må ha penger for å bruke privat!! Stem H eller FrP, da får alle virkelig like muligheter!!

  Jeg må bare le...........

  SvarSlett
 63. Jeg har lest programmene til de ulike partiene, og programmet til frp var det jeg var mest uenig i. Det var faktisk til å le av. : ))

  SvarSlett
 64. Der lo jeg igjen!!

  Du kan umulig ha lest nøye nok, da ville ikke du kommet med argumenter som ikke eksisterer!!

  Beklager, men jeg må bare le!!!

  SvarSlett
 65. Det må du nesten få lov til. ; P

  SvarSlett
 66. øYh,,,

  kjøkkenbenken savner deg hilde..

  den krøllete sponheimen kan du drømem om alene..

  idiot

  SvarSlett
 67. Saklig.

  Drømmer absolutt ikke om Sponheim jeg, i motsetning til Siv Jensen ; P

  SvarSlett
 68. Jensen er populist. Den politiken styres av det folk vil høre, og det folk normalt vil høre at nå skal alt bli bra, selv om det fullstendig urealistisk. Og det skal gjerne skje fort. Når Jensen har lurt mange nok til å dro på den latterlige våse hun lirer av seg, så kommer hun i regjerings posisjon og driver tradisjonell mørkeblå politikk. Får håpe at da får velgerne hennes enn trøkk uten like. "å nei, hun holdt ikke hva hun lovte" Lurer på hvor jeg har hørt den før gitt. Men å velges i på bullshit, der har du Frp

  SvarSlett
 69. Min stemme går garantert til Frp!

  SvarSlett
 70. HildeP, "partier som setter mål med en ansvarlig pengebruk i bunnen bl. a. De som tenker på fremtidige generasjoner, og som har langsiktighet i bakhodet", skrev du langt her oppe! Det fremtidige generasjoner kan vente seg er en infrastruktur som er totalt rasert og oppbrukt. Dette gjelder særlig veinettet og offentlig bygningsmasse. I tillegg vil det alltid være en fare for at verdensøkonomien kan bryte helt sammen en dag, enten p.g.a. krig eller andre store demografiske endringer i verdensstrukturen. Da er det IKKE usannsynlig at Norges papirverdier kan forsvinne som dugg for solen, og at alt våre fremtidige generasjoner vil arve, kun er den gråsteinen som vi er tilgodesett med fra tidenes morgen.

  SvarSlett
 71. Håper flest mulig tar til vett, bruker stemmeretten og gir SureSiv en på trynet med å stemme et hvilket som helst annet parti enn FrP.

  Stå på videre med blogginga:)

  SvarSlett
 72. Hvor ansvarlig er det å la 300 000 medborgerer stå i helsekø, flere med alvorlige lidelser? Hvor ansvarlig er det å tape milliarder på aksjer når Frp var eneste parti som ikke ville øke aksjeandelen i oljefondet? Og, sist men ikke minst, er det slutt på Norge når det er slutt på oljen? Er det derfor vi må spare oss til fant og ikke ha visjoner? Jens har ingen visjon for Norge. Stemmer du AP/SV så har du selv ingen visjoner. - Collin

  SvarSlett
 73. Hilde: Alvorlig talt. Jeg syns det er lavmål og typisk AP/SV velgere, å komme med nedlatende kommentarer rettet mot FRP-velgere og at de er idioter osv, omtrent som om FRP-velgere var mindreverdige og annenrangs borgere. Jeg stemmer selv på FRP,av mange grunner, og jobber i likhet med de fleste, og har dermed mange kolleger som stemmer både AP/SV/H/FRP m.m, og de er jo like mye mennesker som deg og resten av AP-gjengen. Bare fordi vi har forskjellige synspunkter, betyr ikke det at den ene er perfekt, og den andre lam mellom ørene.

  Og det er faktisk helt tydelig at du har svelgt jensemanns propaganda for god fisk. Han burde vært litt mer opptatt av sin egen politikk, enn å si hva alle andre gjør galt. Der har du forskjellen på Jens og Jensen.

  Og mener du virkelig seriøst at jordrotasjonen kommer til å snu dersom FRP får makt? Det er faktisk ikke slik at det kun er EN måte å styre Norge på, og det er ikke gitt at AP`s måte er den beste.

  Slik som Norge styres idag, med et byråkrati uten like, over 700000 i offentlig sektor, og nesten ingen satsing på infrastruktur og privat næring, så blir det tøft når oljen tar slutt.

  Om du ser på andre europeiske land, så styres disse etter helt andre prinsipper, fordi de ikke har oljepengene å støtte seg på, men de greier da å bygge veier, ha gode helseløsninger, ha normale bilpriser og et konkurransedyktig næringsliv fordi.

  Og hva tror du skjer når infrastrukturen i Norge har gått adundas, alle jobber i staten med store lønnsutgifter og ingen inntekter fordi man ikke har et næringsliv som holder Norge igang?

  Jo, det blir en kræsjlanding uten sidestykke når oljen tar slutt. Snakk om å skulle satse på "fremtiden".

  Sverige styres etter kapitalismens prinsipper, UTEN oljepenger, og har 90% private selskaper som står for den industrielle produksjonen, og de har satset store summer på infrastruktur som veier og kommunikasjon. Og vet du hvorfor de har satset penger på infrastruktur? Fordi infrastrukter er vitalt for ethvert land, og vi kan bare se på infrastrukturen i fattige land og sammenligne med Norge. Og de har mye mindre avgifter, til tross for at de ikke har oljepenger å støtte seg på, og Sverige er da et ganske godt land å bo i.

  Jeg håper at du Hilde og resten av denne bøtteballetten kalt Arbeiderpartiet er i live og ved dine fulle fem når oljen tar slutt, og dere(og desverre resten av oss også) får møte noe man kaller Jorden.

  SvarSlett
 74. Til siste innlegg:

  Om du leser kommentarene over, vil du se at det er frpere, og ikke anti- frpere, som kommer med nedlatende kommentarer som idiot osv osv osv. At enkelte velger å svare med samme mynt, synes jeg ikke er så rart.

  Når det gjelder hvorfor jeg ikke stemmer frp, finner du også de årsakene i mine tidligere kommentarer.

  Godt valg, og takk for et skalig svar : ))

  SvarSlett
 75. Godt valg, og takk for et saklig svar! : ))

  SvarSlett
 76. Det du og resten av AP-gjengen ikke ser, er at det må satses på et Norge UTEN oljepenger. Oljepengene kan ikke redde norge for alltid, og med stoltenbergs vanstyre og kjas og mas om "fremtiden", mens landet går en vei, så blir det faen ikke bare bare å rette opp igjen i det totale fraværet av fremtidsaspekt Stoltenberg viser.

  Sosialisme fungerer greit så lenge man har en stor fast inntekt å støtte seg på, men sosialisme fungerer IKKE når man "må klare seg selv".

  SvarSlett
 77. Til dere frp- velgere: Husk at det finnes flere politiske partier enn frp og ap. Mye jens og jensen prat her.

  Hva er grunnen til at dere velger frp, og ikke høyre?

  SvarSlett
 78. Jo det skal jeg si deg. Med høyre vil det ikke bli store forskjellen i det hele tatt. Med fare for å erte på meg noen, vil jeg si at jeg ikke ville bli overrasket om AP og høyre dannet regjering sammen. I forhold til mitt ståsted blir høyre altfor puslete og politisk korrekt. Det er dermed ikke sagt at jeg er hverken ekstremist eller fanatiker, men jeg savner mere mye tydelighet fra alle de andre partiene, og dermed er mitt valg enkelt. :)

  SvarSlett
 79. Det er en myte at FrP er spesielt høyreradikal. Partiet ligger omtrent like langt til høyre, som Obamas parti, Demokratene i USA. Norge er med andre ord litt spesiel, siden vi har store partier til venstre for FrP, men ingen til høyre.

  SvarSlett
 80. Jeg må bare le igjen, denne gangen alle usaklige!!!!!!!!!!!!!!!

  Til Hilde: Jeg har stemt Høyre (og vurdert Venstre) før, men har etterhvert sett at jeg er for liberal og progressiv til å stemme det, med hensyn til alkohol, dødshjelp osv. Økonomisk så er de to partiene nærmest identiske, bortsett fra synet på å bruke litt av oljepengene. I tillegg vil Høyre skille stat og næring helt fra hverandre, noe som FrP ikke er helt krass på. Personlig er jeg mer enig med Høyre på akkurat dette punktet.

  Og til alle som sier at FrP og Siv er populistisk osv... kom med argumenter som kan diskuteres ikke provoserende SVada..
  jeg må bare le av dere!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 81. Ja, det er sikkert mange som ivrer etter å diskutere med deg når du starter og avslutter omtrent hvert eneste innlegg med å le av (alle) de som er uenig med deg. LAVMÅL- et ord du burde slå opp.

  Å diskutere saklig er noe du må ha misforstått, veldig mye usakligheter innimellom på innleggene dine mener nå jeg. Argumenter finner du flust av, om du leser tidligere kommentarer.

  SvarSlett
 82. Det er et ordspråk som sier at man ikke kan se skogen for bare trær. Noe der er du, Hilde. Det er en ærlig sak at du heller til venstresiden, men det er ikke greit at du i en naiv fremstilling forsøker å hakke på FrP som den som er ansvarlig for kaoset på høyresiden. For ordens skyld vil jeg ile til å si at jeg ikke stemmer FrP, men redelighet er derimot noe jeg setter høyt!
  Den som i utgangspunktet er ansvarlig for kaoset er Sponheim, og til dels Høybråthen (selv om han fisler rundt med underlige formuleringer og forklaringer). Sponheim slår fast gang på gang på gang på gang at han ikke kan sittei regjering sammen med FrP og dermed måtte forsvare alt FrP står for. Det er da ingen som har bedt ham om dette? Det han må kunne forsvare (og alle andre i regjering) er DET DE BLIR ENIGE OM SOM REGJERINGSPLATTFORM! Det betyr selvsagt ikke at han må slutte å snakke Venstres sak og FrP sin sak i partisammenheng. Slik er det i dagens Rød-Grønne regjering også. De er jo langt fra enige i alle saker. Sponheim forsøker å få det til at det er FrP som er problemet, i stedet for å være ærlig å si at han ikke VIL sitte i regjering med FrP fordi han sannsynlivis da vil få færre ministerposter til Venstre.

  SvarSlett
 83. Jeg ler meg skakk.

  En gjeng med inkompetente uutdannede mennesker styrer i dag landet.

  Skulle det liksom bli værre å få en regjering med utdannede mennesker som i tillegg har jobberfaring.

  Nei, stem blått og få inn kompentente mennesker som KAN styre dette landet.

  FRP, Høyre og KRF kan gjøre det.

  SvarSlett
 84. Hva er egentlig minst ansvarlig? Frp vil bruke noe penger nå, javel, men de rødgrønne bygger opp et enormt offentlig pengesluk som vi i fremdtiden ikke har råd til å drifte. Har ikke hørt en "rød-grønn" som kan forklare hvordan vi skal få råd til dette når oljepengene er borte.
  I dag har vi en gitt summ i inntekter fra privat virksomhet som går til staten (Stor del av dette er også fra oljerelatert virksomhet) Så har vi en offentlig virksomhet som koster MYE penger. Differansen mellom disse blir dekt av oljeintekter. Rødgrønt betyr vanskeligere forhold for privat sektor, derav mindre intekter og i tillegg mer utgifter i det offentlige. Forklar hvordan det skal løses i fremtiden den som kan.

  SvarSlett
 85. Hilde: Du sier ” Ulike regjeringer har ført en ansvarlig politikk over flere år, og det er noe av grunnen til at vi idag har øav arbeidsledighet og kontroll på renta.”
  Du er klar over at det siste året har arbeidsledigheten økt fra 2,6 % til 3%? Noe som kunne vært unngått hvis flere private bedrifter hadde fått mer støtte og hjelp til å komme seg over krisa. Ap har i flere år styrt kommunen jeg bor i. Her er ca 4000 innbyggere. Pga deres måte å styre på mistet nesten 300 mennesker jobben for 6 år siden. Kommunene her har enda ikke kommet over den kneika som den avgjørelsen ap tok da skapte. Vi fikk stor fraflytting fordi folk ikke fikk jobb og ringvirkningene av dette sitter enda igjen og har nå klart å få vår kommune inn på robek-lista pga det store underskuddet. I ly av konkursen av denne bedriften jeg snakker om satt der en resurssterk person og var villig til å kjøpe alt med rubbel og bit og bygge opp bedriften igjen slik at disse 300 menneskene kunne beholde jobben sin. Det ble da, av ap og co, vedtatt å ikke la denne mannen kjøpe bedriften for da gikk den jo over i private hender og kunne drives privat. Bare et av mange eksempel på den ”kloke og fornuftige” tenkemåten til ap. Mer privatisering vil føre til mer konkurranse og dermed vil prisene presses ned.
  Skolen her råtner på rot og en gruppe av foreldre og andre tilbød seg å bygge ny skole i privat regi, men drevet av kommunen. Hadde de fått lov til dette vill ungdommen vår allerede hatt ny skole. Men dette var det private som ønsket og kommunen ville heller bygge i offentlig regi. Det er enda ikke tenkt på å starte på denne byggingen og vår flotte ungdom sliter med helsa pga en skole som ikke holder god nok standar.
  Et norsk asylmottak i afrika vil bli drevet med norske penger, men vil hindre eventuelle kriminelle og lykkejegere å komme hit. Det vil også gi de som søker asyl et fristed i et land der de er vant til å leve og der de kan praktisere sin religion på den måten de ønsker uten reaksjon fra den norske befolkning og uten at vi nordmenn trenger å føle at vi får tredd andre sin religion ned over hodet.
  Eldre i dag som bor på hjem må betale nesten hele trygda si til hjemmet, uavhengig hvor mye de får. Mange barn har i denne forbindelse tatt fra de eldre retten til å rå over egne penger for å hindre staten i å ta alt og for at deres foreldre skal ha litt penger å rutte med på sine eldre dager. En privatisering her vil sannsynlig (og forhåpentligvis) gi lik sum til alle.

  Til deg som mener frp-velgere er hatske: Jeg leser mange debatter og en ting som går igjen i alle debattene er at folk som deg kommer og beskylder dine medmennesker for å være dumme og uvitende fordi de ikke mener det samme som deg. De fleste frp-velgere kommer med motargumenter, noe alle må få lov til.
  Hilde: Hvis du seriøs mener at det er bare frp-velgere som kommer med spydige kommentarer, så har du ikke lest din egen blogg godt nok

  SvarSlett
 86. Jeg skal semme Arbeiderpartiet, men mener samtidig at det er en hån mot demokratiet at minipartiene i sentrum skal få være med i en eventuell borgerlig regjering, og Fremskrittspartiet ikke. Jeg synes det er feigt av media å vinkle problematikken mot at det er Fremskrittspartiet som feller en evnt. borgerlig regjering. Det er vel mer riktig å si at det er sentrumspartiene og tildels Høyre som skyter seg selv i foten?

  Reglene for regjeringssamarbeid bør endres så alle norske stemmer blir like mye verdt. DET er demokrati. Som det er i dag blir det mer politikerforakt, og folket mister troen på at det er noe vits i å bruke stemmen sin. BRUK DIN STEMME :-)

  SvarSlett
 87. En annen ting som AP (med venner) ikke kan forklare: Arbeidsledighet på 3% skryter de av og slår seg på brystet. Best blan sammenlignbare land.... Men hva med 10% uføretrygdede, og i tillegg en meget høy andel sykemeldte (mener den er på rundt 5% i snitt) Det skiulle bli næremere 18% av arbeidsfør befolkning som ikke er i produktiv jobb. Det må vell være høyest blant sammenlignbare land. AP bryr seg kun om ledighet og "dytter/skjuler" mennersker i andre "båser"
  En stor skam for et land med så mye resurser som vi har.

  SvarSlett
 88. Jeg har nå lest igjennom alle kommentarene i dette innlegget, og ble virkelig positivt overrasket over FRP`erne :D Dere har saklige argumenter og bein i nesa ;) Argumentene som går igjen fra motparten er KUN dette med å bruke FOR mye penger... Er det noe Norge har nok av i dag, så er det nettop penger! MEns vi ligger langt under mange andre land når det gjelder kvalitet på skole, sykehus, veier osv... Burde vi ikke investere i en bedre framtid etter at pengene i oljefondet tar slutt, i stedet for gjøre oss mer og mer avhengige av oljefondet?
  Stolt av at jeg stemte FRP i år! Håper virkelig at de får prøve seg de neste 4 årene :) http://acb.blogg.no

  SvarSlett
 89. Her var det mange frpere som var kommet på banen. Bra dere engasjerer dere : )

  Mange punkter å svare på her, noe har jeg allerede sagt min mening om i kommentarene over.

  Angående arbeidsledighet, har vi lave tall sammenlignet med andre land, og det har vært gjennomgående for hele tiden med finanskrise. Det hjelper lite for de som er rammet av arbeidsledigheten at vi har lave tall, men dette er noe samtlige partier mener vi kontinuerlig må jobbe med selvfølgelig. Tilnærmingsmåtene er det uenighet om, men målet er det viktigste, nemlig å få flest ut i jobb. Viktig for enkeltmennesker og viktig for samfunnet.

  Antall uføretrygdede og at mange er sykemeldte, er en stor utfordring for velferdssamfunnet. Trygdeordninger er til for de som virkelig trneger det, det skal ikke være en hvilepute for å ikke bidra med noe i samfunnet.

  Nåværende regjering ønsker mer og bedre tiltak for å få folk ut i jobb. Det handler først og fremst om tilpasning på arbeidsplassen. De aller fleste kan bidra med noe. legg forholdene til rette, ikke la folk gå for lenge unøsig sykemeldt, for så å ende opp som uføretrygdet. Et krav for å få en trygd, bør være å utføre en eller annen form for aktivitet. Det er altfor mange mennesker i dette landet som ikke jobber, og det ønsker den nåværende regjering å gjøre noe md. De jobber med det, og vil fremdeles jobbe med det.

  Alle disse tingene er det bred enighet om i partiene, målene er like, men metodene og synet på privatisering er det selvfølgelig uenighet om. Men fokus på dette er uansett viktig, nå taler tallene innen arbeidsmarkedet i feil retning for samfunnsutviklingen.

  Jeg registrerer at endel frepere mener de argumenterer veldig saklig og uten spydigheter. Vel, det kan diskuteres, min oppfatning er litt annerledes. Jeg synes uansett det er moro med alle saklige tilbakemeldinger, uansett politisk syn.

  SvarSlett
 90. Jeg må le igjen, denne gangen av Hildep!!

  Jeg begynner og avslutter med 'latter-sekvensen' ja, men det er imellom start og slutt at argumentene er. Er lov å ha det litt morsomt her, så lenge man sier noe saklig.

  Du sier jeg har kommet med mye usaklig. Jeg stiller meg meget kritisk til det. Jeg har nøye forklart deg om likestilling mellom offentlig/ privat sektor, valgfrihet og pengebruk, men du har ikke tatt hensyn til det. Men mine innlegg ligger jo her, så du kan når som helst lese dem :)

  Beklager, men jeg må bare le!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 91. Ikke noe å beklage, bare å fortsette å le til du blir lei av det. Bare glad jeg slipper å høre latteren din jeg. ; PP

  SvarSlett
 92. Jeg synes jeg hører ofte av dere RG-folk at "dette er selvfølgelig noe man må jobbe med", "dette jobber vi for", "dette er et problem vi må finne løsning på", "vi jobber med dette og kommer til å fortsette å jobbe med det" osv osv. Det virker som alt skal skyves fremover i tid, men at lite egentlig er blitt gjort. Man har en hel haug med ideer og papirer, men klarer ikke sette i gang med arbeidet. Nå har dere styrt Norge AS i fire og man burde vel da se noen forskjeller snart?

  SvarSlett
 93. Tror vi trenger Frp noen år, så det kan bli satset på infrastruktur.
  Har reist mye rundt i verden, og det er få land jeg har vært i som har så dårlig veinett - sammenlignet med levestandard osv.

  Dårlig infrastruktur koster landet MYE penger.
  Jeg jobber som tekniker, og reiser fra kunde til kunde for å løse problemer de har med teknisk utstyr.
  Jeg er derfor avhengig av bil, og at det ikke tar for lang tid å komme fra kunde til kunde.
  Kunden skal tross alt betale rett under 1000kr timen + mva. Det må de få igjen med å øke sine priser.

  Jeg har en Opel Vivaro 8 seter. Kjøpte den akkurat, og den var gått noen år som Taxi. En ny slik hadde kostet med 6-700 000kr. Hvorfor skal de koste så mye? Det er jo 3-400 000kr mer enn i Tyskland. Før hadde jeg en 16 år gammel Caravelle. Den var rusten og farlig. Den kjører en annen småbarnsfamilie rundt i. Hverken de eller jeg har råd til en ny moderne, sikker og mer miljøvennlig bil. Det er feil. Et dødsfall i trafikken koster staten 28 mrd kroner. Det dør noen hundre hvert år. Hva med å forebygge med gode veier og sikre biler. Vi må bygge lange strekk om gangen. Få mest mulig vei for pengene.

  SvarSlett
 94. Nå har jeg faktisk finregnet på om det lønner seg for meg å jobbe.
  Konklusjonen er faktisk at det ikke er lønnsomt.
  Jeg slipper å ha bil (les forsikring, verdifall, avgifter, servicekostnader, bompenger, parkering) siden jeg bor sentralt.
  Dette veier fullt opp for del lille nedgangen vi som familie vil få i inntekt. Faktisk vil jeg sitte igjen med ca 2300kr ekstra å leve for i måneden.

  Jeg trenger ikke å stå opp 06:15, men kan sove til 08:30. Deilig..

  Jeg kan bruke dagen til å dyrke alle mine hobbier. Leke med barna og kose meg. Deilig...

  Slippe stress i forbindelse med jobb. Der er det hele tiden press. Jeg kan reise på trening opp til flere ganger pr dag.

  Hvis det er fint vær på vinteren kan jeg bruke hele dagen i skibakken eller på tur i marka.

  Hvis det er fint vær på sommeren kan jeg bruke hele dagen på svabergene eller på stranden.

  Jeg kan gå, sykle, padle Norge på langs...
  Jeg kan sykle til syden...

  Jeg kan reise på feier når det ikke er mangel på plasser. Jeg får da den laveste prisen...

  YES!
  Dette er bare fakta... litt tragisk å tenke på - men det er like før jeg velger et slik liv. Tenkt å deilig.

  SvarSlett
 95. Til siste innlegg. Ja tenk.... Problemet er at mange gjør det allerede og jobber bittelitt svart i tillegg. Kjøper og pusser oppe en bil (uten å registrere den på seg selv) og selger den videre med noen tusen i fortjenseste. Vet om fler som gjør det slik. Da sitter man igjen med mer enn en som jober 8-16 og betaler masse skatt. Flott. Vurderer det selv

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥