15.08.2009

AKSJON LIVSHJELP!

I vår bestemte FrPs landsmøte seg for å forsøke å få aktiv dødshjelp vedtatt i Norge.
Det er et forslag jeg mener vi bør gå i mot.


Du kan bidta til at dette ikke blir vedtatt av Stortinget i neste periode ved å gi din støtte til den underskriftskampanje organisasjonen Menneskeverd har dratt igang sammen med KrF.
Du kan gjøre det ved å gå inn på: http://www.aksjonlivshjelp.no/


KrF og Menneskeverd samarbeider for å samle underskrifter for livshjelp og mot aktiv dødshjelp. Målet er 20 000 underskrifter før stortingsvalget.
Det er mange saker som har gått gjennom Stortinget uten at opinionen har reagert. Nå har vi sjansen til å være føre var!
FAKTA:
Aktiv dødshjelp: En leges intenderte (tilsiktede) drap på en person ved å injisere medikamenter, på personens frivillige og kompetente forespørsel.Det vanlige ved eutanasi er at legen først gir sovemedisin, slik at pasienten faller i koma, etterfulgt av injeksjon av et muskelavslappende middel som medfører at man slutter å puste, alternativt etterfulgt av injeksjon av kalium som stanser hjertet.
Legeassistert selvmord: En leges intenderte (tilsiktede) hjelp til en person i dennes selvmord, ved å skaffe tilveie medikamenter som vedkommende kan innta selv, på personens frivillige og kompetente forespørsel. Det vanlige er at personen svelger en overdose sovemedisin.Aktiv livshjelp: Når helbredelse ikke lenger er mulig, kreves en annen tilnærming til den syke. Ut fra et helhetlig menneskesyn skal de fysiske, psykiske, sosiale og eksistensielle behovene ivaretas på den best mulige måten. Det betyr god smertelindring (palliasjon), hjelp til å møte døden og hjelp til et verdig liv - helt til det siste. Det internasjonale begrepet for livshjelp er Palliative Care.
Har du spørsmål om aksjonen? Ta kontakt med: Christina Ek i Menneskeverd: 22 34 09 11/ 97 72 31 35 Erik Lunde i KrF 23 10 28 56/ 97 12 77 30
Infoen er hentet fra nettsiden til aksjonen.

2 kommentarer:

  1. Takk for kommentar...nydelig design på siden din!

    SvarSlett
  2. Takk for det, Trine! Forandring fryder! : )

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥