23.08.2009

DYR SOM LIDER- FORFERDELIG!

Jeg får forferdelig vondt av å se dyr som lider. Ulykker kan skje, og det er ikke til å unngå.
Men når mennesker er årsaken til at dyrene lider, blir jeg sint! Noen mennesker burde ikke hatt dyr! Ja til dyrepoliti i Norge mener jeg! Det dukker av og til opp skrekk- eksempler på dårlig dyrehold i mediene. Jeg tenker at det bare er en brøkdel av alt det som skjer. Mennesker som ikke behandler dyrene sine på en forsvarlig måte, bør straffes, og det strengt. Og dyrene må flyttes bort fortest mulig. Jo lengre tid det tar, jo mer lidelse for dyrene. Tragisk.


Hvorfor velger noen å ha masse dyr, om de ikke kan ta vare på dem? Er det økonomiske motiver som ligger bak, kan jeg ikke skjønne at det er måten å tjene seg rik på. Nei, noen mennesker burde holdes langt borte fra dyrene, og da må det kanskje et velfungerende dyrepoliti til for å utføre jobben. Dagens system ser ikke ut til å fungere, se bare på kennel- saken. dama har jo enda flust med hunder på kennelen sin, og mange med synlige skader. Tragisk. Dyrene og dyrehold må taes på alvor, og dyremishandling må slås ned på, i mye større grad enn det som er tilfelle i dag!

Nøkkeltall fra http://www.dyrevern.no/:

Dyremishandlingssaker som politianmeldes hvert år: 250-300
Antall tiltaler i dyrevernsaker årlig: Ca. 20
Antall personer som dømmes for dyremishandling årlig: Færre enn 15-20 personer.
Antall dyr som vanskjøttes årlig: Ukjent.
Antall dyr som fratas eieren årlig: Ukjent.
Antall personer som for tiden er fradømt retten til å eie dyr: Ukjent.
Hvordan mener du oppsynet for dyrehold fungerer i dag?
Hva mener du om å innføre dyrepoliti i Norge?
Hvordan bør dyremishandlere straffes?

4 kommentarer:

 1. Tallene dine over viser vel hvor dårlig det fungerer. Forøvrig er min erfaring med Mattilsynet at de altfor ofte bare AVLIVER, uten å gi dyrene en sjanse.

  Dyrepoliti BØR og SKAL vi ha!

  Dyremishandling må etterforskes av politiet, mishandlerne må fradømmes retten til å ha dyr for alltid, samt klekkelige bøter eller fengselsstraff. Noe som svir skikkelig, og markerer at dyrenes liv er verdt noe.

  Synd med hjorten! Men det er en trøst at dette var et uhell som ingen kan noe for. Godt den ble avlivet så den slapp å lide mer.

  SvarSlett
 2. Dette er noe jeg har lurt på, -det at mennesker får faktisk mer sympati med dyr som lider enn mennesker noen ganger, iallefall pene snille dyr, -ikke fullt så mye sympati for en flue eller mygg i tilsvarende situasjon kanskje. Men hva om det var en terrorist? Eller en eskimo som ble kalt terrorist fordi han ble sinna når noen kom og tok hele tomta og iglooen og all fisken hans for å gjøre plass til en McDonald's restaurant eller taliban som skal teste atomvåpen der?
  Hva kommer det av? Er det noe med pels, og at det er et ganske stort pattedyr og i slekt med Bambi, også er det som alle snille dyr; uskyldig, men så veldig uheldig.
  Det hadde vel ikke vært så umulig å spjelke det brukne benet, men kanskje de hadde lyst på litt vilt i frysern med rørte tyttebær og glaserte babygulerøtter.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 4. Det er jo mulig å ha sympati med dyr, og på samme tid sympati med mennesker. Det er jo ikke et enten- eller- spørsmål. Mennesker med sypatiske evner kunne vi trengt flere av nå til dags. Er min mening! : )

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥