14.08.2009

POLITIET OG BILJAKT- TIL HVILKEN PRIS??

Jeg blir så utrolig provosert av å lese om ville biljakter, som resulterer i at uskyldige mennesker dør. Det er klart politiet skal prøve å få fatt i den de jakter på, men ikke til hvilken pris som helst! Når uskyldige mennesker blir rammet og omkommer, som følge av en biljakt som er kommet helt ut av styring, er det noe steingalt! Da har politiet latt det gå for langt mener jeg.
Uskyldige mennesker skal ikke ofres for at jakten på en kriminell skal fullføres. Da må de bruke andre midler for å få tak i den det gjelder. Nå må politiet få noen reaksjoner på denne uansvarlige måten å utøve makten sin på, slik at ikke saker som denne skjer igjen. Det er en altfor høy pris å betale, når uskyldige mennesker mister livet. Det burde være helt unødvendig!!!

Hva mener du???

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=556907

38 kommentarer:

 1. I norge er mann jo uskyldig til, tjah, til du unlater å betale skattepenger, da er du skyldig. La oss si at politiet gir opp forfølgelsen pga risikoen for uskyldige menneskers liv, men de har nummerskiltet, så de finner navn og adresse til eieren av bilen senere på dagen, den mistenkte kan bare nekte på alt, og politiet vil da ikke ha noen sak.Case closed.

  SvarSlett
 2. Og denne mannen de fulgte etter var en massemorder eller bankraner?
  Denne mannen ble fulgt etter fordi han kjørte litt vinglete. Muligens han kjørte i fylla. Vurderingen må være om han er en fare for samfunnet. Jakten på denne mannen må ikke være farligere enn mannen selv.
  Å kjøre vinglete skal ikke bety dødsstraff for andre.

  SvarSlett
 3. Jobber selv i Politiet, og vil først og fremst sende mine tanker til familien som mistet en av sine i denne tragiske ulykken.

  Det er vanskelig å utføre denne jobben. Det er min jobb å sørge for innbyggernes sikkerhet. Jeg skal også sørge for at de som bryter loven, blir tatt og forbrytelsen opphører. Bilforfølgelse er spesielt vanskelig, ettersom jeg som Politimann, skal ha ansvaret for hva “kjeltringen” som flykter gjør, og hva andre trafikanter finner på.

  Hvorfor skal jeg ta den belastningen egentlig? Skal jeg neste gang jeg forsøker å stanse en bil, unnlate å kjøre etter den dersom den ikke velger å stanse når jeg tar på blålys? Skal bil være ett “frikort” for den kriminelle? Eller skal vi kanskje få fokuset og ansvaret over på de som velger å stikke av fra Politiet? Hva med å tiltale de som stikker av fra Politiet med drapsforsøk på andre trafikanter?

  Nei, det går nok slik forsvarsadvokatene (og “Justisminister/forsvarsadvokat Storberget”)ønsker det: Kjeltringer som er i bil får stikke av i fred.
  For å sitere en kjeltring jeg pratet med her for litt siden:
  F…. at dere tok meg! Trodde jeg klarte å kjøre fra dere. Men så fulgte dere etter meg, tiltross for at jeg kjørte det bilen gikk. Advokaten min fortalte meg at dere ikke fikk lov å kjøre etter meg dersom jeg kjørte som en j….. tulling. Neste gang skal jeg kjøre ned i sentrum, for der vet jeg at dere ikke følger etter folk”

  Imponert? Vel, noen som husker denne:

  En advokat satt på TV og unskyldte en klient som hadde kollidert. Han sa at grunnen til at klienten kolliderte, var at en Politibil hadde kjørt bak klienten, og på ett tidspunkt hadde de satt på blålys. Klienten ble jo da “livredd” (tiltross for at han ikke hadde gjort noe ulovlig), og trykket gasspedallen i bånn. Advokaten sa da at ulykken ikke hadde skjedd dersom Politiet ikke hadde slått på blålysene. Ergo var det Politet sin feil at kollisjonen oppstod.

  Hurra for moldbolandet Norge!

  Og nei Hilde! La BILFØRERNE som stikker av få reaksjoner! IKKE Politiet som gjør den jobben de er satt til!

  SvarSlett
 4. Selvfølgelig bør bilførerne som stikker av, også få sin straff!!! Det skulle jo bare mangle. Bil skal selvfølgelig ikke være noe frikort på noen som helst måte. men dersom det er en sterkt trafikkert vei eller andre omstendigheter som gjør at politijakten kan bli farlig for andre, uskyldige trafikanter, bør politiet finne andre løsninger.

  Jeg er ingen politi, men det bør vel være mulig å koble inn andre enheter, som kan sperre veien/ stoppe føreren lenger fremme? Jeg vil tro det finnes endel alternative løsninger til en biljakt som gjør det farlig for uskyldige mennesker å ferdes på veien.

  Politiet har en utfordrende jobb, og helt sikkert mange avgjørelser som må taes der og da. Men om de avgjørelsene er feil, og det får det verst tenkelige utfall, at uskyldige menneskers liv går tapt, bør og skal sakene forfølges. Politiet har en jobb å gjøre, men den frie mannen i gata skal ikke betale prisen. Under NOEN omstendigheter.

  SvarSlett
 5. HVER gang du setter deg inn i en bil, kan du risikere å kollidere eller kjøre på andre. Slik er det når du sitter bak rattet på ett tonn og to i bevegelse.

  Jeg ønsker jo ikke å være skyldig i at noen uskyldige dør fordi en eller annen idiot ikke ønsker å stanse når jeg tar på blålys! Så godt betalt er ikke jobben, at jeg velger å påta meg den risikoen.

  Til din info så er det ofte kun en patrulje i distrikt som har over 100 000 innbyggere. Da blir det vanskelig å fa hjelp til å iverksette andre alternativer, desverre.

  Jeg er enig i at den frie mannen eller kvinnen i gaten ikke skal være den som må betale for at en eller annen tulling velger å trykke gasspedallen i bånn istedenfor å stanse, men skal Politiet da bli straffet for dette? Jeg kan jo ikke vite hvorfor bilføreren stikker av. Det eneste jeg vet er at det er noe seriøst galt når en person ikke ønsker å stanse for Politiet. Alle skjønner at denne personen har noe å skjule, men INGEN kan med 110 % sikkerhet si at det er så alvorlig at jeg som Politimann skal forfølge han koste hva det koste vil.

  Så da kjære Hilde, skal jeg fra nå av bare skru av blålysene dersom noen ikke ønsker å stanse. Jeg håper da bare ikke at denne personen har slått ned noen i din familie, voldtatt noen ti minutter forut før jeg forsøker å stanse han, har to kilo Heroin i bagasjerommet eller har eks samboeren kneblet bak i bagasjerommet. For hvordan skal jeg kunne vite hvorfor han stikker?

  SvarSlett
 6. Det er tragisk at uskyldige liv går tapt, det har du helt rett i. Men det er jo en gang slik at det er politiets oppgave å forsøke å stanse kriminalitet, samt hindre at liv går tapt. Her har politiet tydeligvis fått en telefon om at en person kjørte vinglete. Hva hadde skjedd om de bare hadde latt føreren kjøre uten å forsøke å stanse den? Det vil vi aldri få svar på, men ett utfall kan være han faktisk var beruset og deretter kjørt ned uskyldige. Da hadde jo politiet fått kritikk for at de ikke forsøkte å stanse den. I den aktuelle situasjonen som du henviser til forsøkte de mest sannsynlig å stanse bilen. Desverre kjørte føreren avsted uten å stanse, slik at uskyldige døde. Politiet får kritikk. Så spørs det hvilket samfunn vi vil ha da. Et politi som ikke skal gripe inn fordi at det er en risiko for at uskyldige liv går tapt, eller et samfunn der politiet skal gripe inn, også med fare for at uskyldige liv går tapt. Politiet har en vanskelig oppgave i mange situasjoner der konsekvensene ved problemløsningen kan ha en fatal utgang. Det er lett i ettertid å vurdere hva man burde gjort, verre er det der og da. Ut fra det du skriver virker det ikke som innlegget var svært gjennomtenkt, men mer som en utblåsing i frustrasjon over at uskyldige mister livet. Synes også det blir feil fokus å konsekvent fordømme politiets handlinger i slike situasjoner, politiet er faktisk lovpålagt å gripe inn. Jeg skjønner at det er fokus på politiets handlinger og det er bra at slike hendelser blir etterforsket, men det er alt for lite fokus på føreren av bilen som faktisk drepte et uskyldig liv. Kanskje burde det bli en endring i straffen for faktisk å stikke fra politiet i slike situasjoner. Hva med automatisk førerkortbeslag, fengselstraff eller andre adekvate reaksjoner. Ikke vet jeg, men i dag er det vel omtrent ingen straff for å ikke stanse for politiet. Det er for lett å rope at uskyldige liv ikke skal gå tapt ved jakten på kriminelle og at politiet må slutte med slik forfølgelse. Lurer på hvilket samfunn vi hadde fått da, når de kriminelle plutselig hadde hatt amnesti med en gang de satt i bil.......

  SvarSlett
 7. Verdens 2 rikeste land kunne tatt opp et kjempe lån fra verdens banken, slik at dem kunne hatt nok helikoptrer og vaktlag som kunne rykke ut 24/tim for slike saker.
  Jeg er ikke imponert av et landet er "gjeldsfritt" imens tilfeldig forbipasserende må avslutte livet sitt fordi at Norge sylter ned duppelioner av miliader kroner fra sitt slå seg på brystet olje "dollar"
  Syntes også at det er sterkt å endelig høre en fagmann uttale seg, selfølgelig skal politiet gjøre jobben sin, men det var vel på 70 tallet at øl drukkne stoppet ved blå lys, nå er det piller mot blå lys og det er bonn gass gjerne mot fotgjengere...
  Hva med å satse i steden for å spare?
  Hva hvis jeg eller du er neste tilfeldig forbipasserende...
  Lykke til videre som politi, dere er unike og nødvendige ;-]

  SvarSlett
 8. Dette må ha vært skrevet i affekt. For det er så lite gjennomtenkt at jeg knapt kan ta henne alvorlig. Det forundrer meg hva enkelte klarer å lire av seg for å få publisert sine tanker.

  SvarSlett
 9. Nå må dere slutte å syte å la politiet gjøre jobben sin. Skulle bare ønske de hadde mer midler til å utføre en bedre jobb enn de gjør i dag.
  denne idioten av en fyllekjører fortjener 21års fengsel for drap samt og måtte betale forulykkedes familie en saftig oppreisning.
  Skulle bare mangle at politiet prøvde å stoppe han. Det var vel bare spørsmål om tid før denne personen forvoldte skade eller død. Fyllekjøring er skjelden engangstilfeller.

  Dette blir litt teit. Det er jo nesten slik at hvis ranere har våpen skal ikke politiet gripe inn fordi uskyldige liv kan gå tapt..

  Beklager men det er slike meninger som dine som gjør at vi har ett lammet politi og patetiske straffer i norge. ikke lenge før dette blir ett paradis for kriminelle.

  Dere skal liksom ikke straffe noen, stakkars menneskene.....

  Beklager at man blir litt krass men jeg har bare to visdomsord til deg: Våkn Opp!!!

  SvarSlett
 10. Du har nok rett i at det var en utblåsning. Det er jo ikke første gang, og dessverre ikke siste gang, at slike tragiske hendelser skjer. Nei, det er en vanskelig situasjon. Det er mange hensyn å ta i ulike retninger, og hva som skal veie tyngst vil alltid være en vurderingssak for politiet. Ingen lett oppgave.

  Mitt poeng er at det er tragisk at uskyldige mennesker mister livet. Dette er et resultat av at noen oppfører seg som idioter og ikke stopper for politiet. men politiet er også en del av hendelsesforløpet, og derfor mener jeg det er helt riktig å se nærmere på slike saker. Det mener jeg politiet kan ta lærdom av. Hendelsesforløpet må granskes. I respekt for den avdøde og de pårørende, er det viktig at det blir en klarhet i hva som er skjedd.

  Til deg som er politi, hvilke alternativer har dere i en sånn situasjon som den vi diskuterer nå? Det er kjempeinteressant å se situasjonen fra deres ståsted. Så takk for tilbakemelding! : )

  SvarSlett
 11. Det er iallefall tydelig at Hilde ikke helt vet hvordan ting fungerer, men i en ideell verden så ville jo selvsagt politiet hatt ressurser, utstyr, flaks, gullhår og medvind slik at alle oppdrag ble løst uten at uskyldige liv gikk tapt. Men politiet har x antall farlige oppdrag hver dag og desverre fører enkelte til tap av uskyldige liv. Tragisk, men sant. Slik er verden og vil alltid være slik. Man kan prøve å finne løsninger slik at sjansen for at slike ting skjer reduseres, men liv vil gå tapt uansett.

  Ikke helt sammenlignbart kanskje, men i skolen burde ingen mobbes eller bli trakassert av andre. Men det skjer, og vil mest sannsynlig alltid skje. Det er jo alltid lærerne som får kritikk når ting går galt i skolen. Blir feil å straffe lærerne konsekvent fordi de ikke klarte å hindre mobbinga....

  SvarSlett
 12. Synes det blir helt feil å sette fokus på politiet som gjorde jobben sin. Legg heller skylden på personen som valgte å ikke stoppe. Politiet har en utrolig vanskelig jobb å gjøre, og mange vanskelige valg må tas. Jeg syns ikke de skal la vær å gripe inn fordi uskyldige liv kan gå tapt. De kan ikke vite hva denne personen skjuler, i værste fall kunne mange flere liv gått tapt. Det er aldri hyggelig at uskyldige mister livet, og tankene mine er med familen og venner av den avdøde. Men jeg syns ikke man skal legge skylden på politiet. Syns ikke å sitte i en bil skal være fripass. Politiet trengs, og det er vanskelig jobb de gjør. Syns heller vi skal være takknemlige for jobben de gjør enn å begynne å kritisere. Håper selv på å bli politi snart.

  SvarSlett
 13. Syntes det er galskap at Politiet i Norge, som de fleste vet, er veldig "rolige" i forhold til de fleste land skal få noe skyld i dette!! Det er ene og alene personen som prøver å stikke fra Politiet som skal belastes for slike ulykker! Hadde idiotene bare stoppet...Politiet kan da ikke la disse idiotene bare stikke da vedkommende kjører sikksakk osvosv....da er de like farlige uansett......Sender mine tanker til de pårørende til mc føreren i denne ulykken, å håper virkelig at personen som førte personbilen som forårsaket dette, får sin straff ++

  SvarSlett
 14. Det er jo bra at du da, anonym, vet så godt hvordan ting fungerer!

  Selvfølgelig kan uskyldige liv alltid gå tapt, alle skjønner det, ta det helt med ro. Men det er jo nettopp det som er poenget, å prøve å finne løsninger som gjør at faren for at det skjer blir redusert.

  Når slike tragedier skjer, mener jeg, i motsetning til enkelte andre her, at man ikke bare si jaja, sånt skjer. Politiet må jo få lov å gjøre jobben sin. Jeg tror politiet, som alle andre yrkesgrupper, opplever saker de kan ta lærdom av. På godt og vondt. viktig for dem og viktig for samfunnet.

  SvarSlett
 15. Hilde...
  Dette er en diskusjon som kommer opp igjen og opp igjen hver gang det skjer. Det føles så meningsløst hver gang. Det virker bare på meg så merkelig at det alltid er politiet man skal klandre. Jeg er selv politimann og utfører biljakter mange ganger i måneden. Heldigvis har jeg så langt klart meg bra. Alle har blitt stanset uten at andre har vært skadelidende. Det som skjer da Hilde - er at media skriver "Mann stakk fra politiet på E6. Pågripelsen foregikk uten dramatikk". Thats it - du hører ikke mer du om den saken. Og du tenker antagelig ikke så mye over det - for det gikk jo bra denne gangen også. Heldigvis får vi stoppet dem før dem kjører ihjel andre på veien. Men det er ingen som takker oss for ALLE DE GANGENE DET SKJER. ALLE de gangene politiet var der da INGEN ble kjørt ihjel på grunn av en biljakt. Men den ENE gangen det går galt Hilde, da står hylekoret der og mener så masse om den jobben jeg utfører HVER ENESTE DAG. Skulle nesten tro at jeg kunne den bedre enn deg....??

  Dersom du og resten av folket ønsker at jeg som politimann skal avbryte forfølgelse av bil når de ikke stanser, ja så gjør jeg gjerne det. Jeg har to barn hjemme selv og er ikke veldig gira på biljakter egentlig. Er gira på å pågripe folk som stikker fra politiet, for erfaringsmessig så er det alvorlige forbrytelser de ønsker å skjule. For et år siden fant vi et drapsvåpen i en bil som oppklarte en drapssak.
  Men som sagt - hvis du og resten av folket vil så skal jeg stanse umiddelbart!
  Det som kommer til å skje er at veldig mange stikker, og mange vil gjøre det ved å kjøre over i motsatt kjørebane, kjøre ekstremt fort osv... fordi de vet da at politiet avbryter. Jeg jaktet på en kar inn i sentrum av en by en gang. Han krasjet i et butikkhjørne. Ingen ble skadet bortsett fra bilen. Da vi pågrep karen, som hadde en halv kilo amfetamin i bilen, sa han til oss....: Dere har ikke lov å jakte på oss i tettbebygd strøk!!! Ergo - følger vi din politikk Hilde - så risikerer vi rasende biler i gågata, motsatt kjørebane på E-6, osv osv... I tillegg kommer "kjeltringen" seg unna med det han ønsker å skjule... Elelrhan kommer unna med 2,5 i promille og mens jeg sitter inne og spiser smultringene mine lykkelig over å ha avbrutt nok en biljakt - så kjører han ihjel nok en uskyldig trafikant. Men da er det heldigvis ikke min skyld.... eller???

  Skulle du ha interesse av å høre mitt forslag til å løse dette...?
  Gi politiet et politihelikopeter til hvert politidistrik. På den måten kan vi tidlig avbryte en forfølgelse på veien og få rapporter fra lufta om hvor ferden går. Da trenger vi ikke å ligge 200 meter bak.
  Gi oss flere politioperative på veiene. Da kan vi koordinere flere patruljer inn i omårdet og sperre med spikermatte/blokkering osv...
  Å stikke av fra politiet er så og si straffritt. De får omtent ingen straff for å unnlate å stanse for kontroll eller for alle de grove forseelsene de gjør underveis i kjøringen. Det står på ingen måte i forhold til hva du får for å kjøre på rødt lys for å si det slik....!!! Nei, gi de straffer som smaker surt - så ville mange avstått fra det!

  Personlig synes jeg det er helt merkelig av deg å stille politiet til veggs fordi dette skjer. Jeg savner at du stiller krav til han som kjører foran - og krav til at samfunnet gjor noe med slike som ham! Neste gang tror jeg at jeg bare skrur av blålysene og reiser hjem. Det er alt for risikabelt og utakknemlig å stanse dem!!

  Morten

  SvarSlett
 16. Hva om politiet hadde latt være å følge denne eventuelle fyllekjøreren, og han senere på sin ruspåvirkede ferd meiet inn i en bil med en familie på fem, hvor alle omkom?
  Da hadde det vel vært politiet sin skyld det også som ikke jaktet på ham..?

  Uten at jeg sitter med noen tall på dette vil jeg også tro at antallet uskyldige som blir drept/skadet i trafikken av fyllekjørere, er klart i overtall i forhold til uskyldige som drepes i politijakter. Kanskje ikke dumt om politiet stopper noen av disse??

  SvarSlett
 17. foreslår at politiet får muligheter yil å presse farlige førere av veienm før de utsetter oss andre i trafikken for fare..

  noen ting kan vi lære fra USA..gi politiet mer makt!

  SvarSlett
 18. Etter hva j forstår av plitimannen r resursmangel årsak til at mange liv går tapt i ville biljakter. Da forstår j han, viktigere å holde budsjetter enn 4-5 uskyldige blir drept i året. Husker en episode i Oslo hvor politiet forfulgte en biltyv 8km mot kjøreretningen. D endte m kollisjon og mor og barn på 8-9 mnd, men shit de fikk tatt tyven, men fikk ikke reddet kassebilen til noen tusen kroner. Er d dødsfall i byggebransjen,r politiet kjapt på plass for å få lagt skylden på noen for en el annen tragisk ulykke. Så til alle racerførere i politiet, STÅ PÅ!! Folk r d nok av!!

  SvarSlett
 19. Politiet er som vanlig i en situasjon der de blir kritiseru uansett hva de gjør....

  Om de velger å avbryte forfølgelsen og mistenkte forårsaker en ulykke= Sterk kritikk i media og SEFO etterforskning.

  Om de velger å oppta forfølgelse og det inntreffer en ulykke= Sterk kritikk i media og SEFO etterforskning.

  Altså, ræva er bak uansett hvilken vei du snur deg.....

  SvarSlett
 20. Vel, vær så snill å ikke snu saken opp-ned; dette er IKKE Politiet sin feil!
  Det er den personen som
  1) unnlot å stoppe for Politiet
  2) kjørte i feil kjørebane
  3) var ruset
  4) forårsaket ulykken
  Det MÅ følges et prinsipp om at man IKKE gir etter for kriminelle, ellers blir slikt bare "synsing". Hvordan f... skal det bli hvis man skal ta opp hver sak "demokratisk" for å finne ut om saken er alvorlig nok til at politi må/kan gripe inn?
  Hva hadde skjedd i denne konkrete saken dersom Politiet IKKE hadde foretatt seg noe og samme kriminelle person hadde forårsaket en annen ulykke med fatale følger?
  DA hadde Politiet fått kritikk for ikke å ha stanset den kriminelle... slike synspunkter som kommer fram i bloggen her fører til avsporing av slike saker; fokuser på den KRIMINELLE!

  SvarSlett
 21. Skjønner at du blir provosert av slikt, men hva om det viser seg at vedkommende sjåfør nå var påvirket? Hva om politiet IKKE hadde prøvd å få tak i ham, og han likevel krasjet - kanskje med en minibuss - og tok livet av noen? DA hadde det blitt ramaskriv, da!

  Det er ALDRI politiets feil når slikt skjer - det er de drapsmennene som velger å prøve å kjøre fra politiet som har skylda!

  SvarSlett
 22. Om det er politiets feil eller ikke er vel ganske uvesentlig her. Politiet er satt til å gjøre en jobb som de prøver å utøve etter beste evne.Skal man skylde på de så kan man like godt skylde på de som hadde solgt rusmiddelet eller de som har solgt bilen til mannen som kjørte.Det som er tragisk her er at ulykken skjedde like etter at betong midtdeleren var slutt.150meter lenger nede var det midtdeler i betong, men der som ulykken skjedde var det bare plastkjegler.Men i norge går det tydeligvis ikke an å vedlikeholde og bygge sikre veier. Man må jo spare på slikt.Det er viktigere å sende penger ut av landet for å vise hvor flinke vi er til å hjelpe andre..... Mine tanker går til familien og alle de gode vennene som mc-føreren hadde og som nå sitter igjen med et stort savn.Han var en god venn og var en som stilte opp for andre. Han vil bli dypt savnet av mange....

  SvarSlett
 23. Geir Holst14 august, 2009

  Ansvarliggjøring !

  Det er påfallende hvor naiv diskusjonen rundt ansvarliggjøring er.

  ''I forhold til å løse eller forebygge problemer er diskusjon om skyld ganske uintressant, det spørsmålet er bare interessant for de som ønsker å starte en vendetta, eller leve høyt på at konflikten mellom kriminelle og publikum enda ikke er løst''

  Den må ansvarliggjøres som har ansvarsevne!

  Lærerne er ansvarlige for det som foregår på skolen, det er opplagt at vi ikke gir det ansvaret til barna, eller til barnas foreldre som jo ikke er tilstede i sammenhengen.

  Like opplagt må det være at vi ikke kan ansvarliggjøre alkoholikere for det som skjer rundt deres rusmisbruk (Fyllekjøring). De klarer jo ikke å ta ansvar for de enkleste ting, det eneste de kan ta er skylda, og det hjelper ingen !!

  Skuffet over anonym politiman.
  (Det er faktisk litt vanskelig å tro at du er det)

  Jeg synes ikke han fortjener lønna si, med så dårlig kvalifiserte politimenn er vi bedre tjent med ikke å ha noen. En politimann / kvinne skal kunne tenke mens det går hett for seg, skal kontinuerlig treffe avgjørelser som ivaretar den almenne sikerhet best mulig, og bør ha mer enn normalt god dømmekraft.

  Hvis dette ikke er tilstede så hjelper det ikke at vedkommende kan alle lovene og hater kriminalitet.

  Den politimannen som ikke forstår at kriminalitet har kommet for å bli, bør si opp jobben sin, og jobbe med å utrydde fenomenet feilparkering i stedet.
  Internett er bare et blaff i historien i forhold til kriminalitet. Den kan bare begrenses, aldri utryddes !

  Anonym politimann bør kjenne sin besøkelsestid og ikke bringe mer skam over etaten sin, den er jo tross alt helt avhengig av et godt forhold til publikum.

  Publikum må kunne stole på politiet, og en politimann som sutrer og skal dyrkes som helt før han gidder å gjøre jobben sin er rett og slett ikke skikket for en så tøff jobb, jeg tror vi driver å rekrutterer feil folk inn i det yrket.

  De som går på jobb med en slik nidkjærhet at de ikke tåler at det blir stilt spørsmålstegn ved måten de utfører jobben sin på, bør gå på trygd, de kan ikke de mest grunnleggende i forhold til å sammerbeide med andre.

  Folk med slike holdnigsproblemer eller personlige deffekter bør i allefall ikke ha ansvaret for sikerheten og tryggheten til befolkningen.

  Det er greit at kiosk ansatte, IT folk, selgere, lagerarbeidere(Som meg selv) og andre i det private næringsliv ikke altid er fullt på høyden, og kanskje bærer med seg en og annen ureflektert holdning eller fordom,
  det er mye vanskeligere når maktutøvere sliter med det samme.

  Vi må ikke bli redde for å sille krav, til oss selv og hverandre ellers blir det ingen possitiv utvikling, det sier seg selv.

  SvarSlett
 24. Arti kar du Geir Holst. Blir rett og slett oppgitt over meningene dine. Kom deg ut av lageret ditt og få opp øya. Man blir lett verdensmester når man i kaffepausene sitter på ræva og diskuterer verdensproblematikk med gutta. Noe annet er det for de som faktisk må forholde seg til realiteten. Takk til deg!

  SvarSlett
 25. Helt enig med deg Geir Holst, og til du som sier "takk til deg": Hvem ga deg rett til å nekte andre å uttale seg? Om han har en annen mening en deg så får du tåle det eller så får du heller slå av skjermen!
  Hvorfor kan vi ikke stille spørsmål ved Politiets avgjørelser? Fordi de er håndplukede og spesialtrent til å gjøre jobben sin? Kan de derfor aldri ta feil avgjørelser?
  Annonym politiman sier at når han gjør en god jobb så hører han aldri noe. Kun når noe blir gjort galt så kommer det tilbakemeldinger. Slik er det også for tusenvis av andre personer som er i arbeidslivet. Gjør jeg det jeg skal og gjør det bra blir det kanskje nevt på julebordet. Gjør jeg en grov feil, eller det noen TROR er en grov feil av meg så får jeg straks høre det.
  Tåler du ikke negativ kritikk så får du holde deg unna hviken som helst arbeidsplass! Ikke regn med å få heltestatus eller skryt for å gjøre en jobb du selv har valgt å utdanne deg til, det var ingen som tvang deg til det!

  SvarSlett
 26. De som nevner helikopter er inne på noe…

  I Storbritannia er det slik at hvis bilisten begynner å kjøre farlig for å stikke av fra messingen, gjelder det å få en kremvisper opp i lufta fort som rakker'n, for å få igangsatt en tryggere sporing og pågripelse av vedkommende. Hvis vedkommende er kjent fra før av for å forsøke å riste av seg politiet, er som regel kremvisperen klar i lufta, forberedt på en eventuell jakt.

  "Øyet i himmelen" holder dermed bakkemannskap fortløpende oppdatert på hvor etterlyste befinner seg, hvor det er hensiktsmessig å legge ut spikermatter, hvor det er passende at politibilene kjører for å kunne utføre jakten på en trygg måte, og så videre.

  SvarSlett
 27. Direkte sjokert over hva polti folk skriver. Seff hadde de stor skyld i denne ulykken. Send ut sivil bil og ta han når han stanser. Vitne forklaringen rett før ulykken er ikkme bra får politiet. Og tipper gutta i politi bilen digget det her opg satt med adrealin til fingerspisen. de skulle ikke mista han uy av synet.
  Meget beklagelig at en sivil døde og at Politiet derpte han nok en gang.

  Shame on the Police. Og de prøver ikke å forklare en gang. Kommer bare med masse latterlige unnskyldninger om lite budsjett og hvis de lar han stikke av blir han ikke tatt forsi han nekter. Har man mere latterlig.
  Politi skjerp dere i bilsaker. Dere dreper alt får mange uskyldige sivile når dere presser folk til å kjøre uansvarlig.
  Politi besktyyer sin andre får en vær pris.
  Er jo nesten bare se på COPS. Og se på holdningen til poltiet. Speialenten får politi som ettfosker politi. Lurer på hvorfor alle blir frikjent.
  Til der politi folk som har lagt inn innlegg våkn opp og inse at dere har tatt nok en liv.

  SvarSlett
 28. Hilde:
  Kom på banen igjen og argumenter for dine synspunkter! Du har tatt opp ett tema som ikke blir diskutert utenom når tragiske hendelser som denne "ulykken".

  Politimann:
  Din reaksjon tyder på at du jobber på den gale siden av grensen for din kompetanse når det gjelder vurdering av rett og galt. Du skal ikke la ditt hat til kjeltringer styre dine følelser når du er Politi. Dere har et reglement å forholde dere til, også ved biljakter. Dette reglementet er laget i en situasjon der stressfaktoren ikke eksisterer og er fundert på betraktninger ingen klarer å vurdere i en begynnende biljaktsituasjon. Din jobb er å vurdere situasjonen opp mot dette regelverket og fortsette/avbryte ut fra disse vurderingene. Jeg forstår deg slik at du ønsker å ta disse trafikksynderne (for det er ofte det biljaktene starter med) for enhver pris, men det har du ikke hjemmel for. Diskuter gjerne innholdet i instruksen, men ikke mens du er i gang med en biljakt...
  Halvor

  SvarSlett
 29. Ja bruk USA som et eksempel. Press de ut av veien og skyt på dem. Får klriminliteten i USA er jo mild og 10000 drap i året med våpen Og flere trafikkulykker en noet annet lan i verden et herkig ekesmpel på hvordan ikke polti sakl bli i Norge. Kjempe bra at polti ikke har våpen. Da blir det mye færre kriminelle som har våpen også. Hartd mot hardt blir bare hardere. Sier litt om hvor dumme norke politi folk er på byggda når de vil følge den amrikanske modellen. Og få biljakter som i USA. Men nå har de skjønt at det ikker noe vits og ligge med 20 polti biler på hjul. De bare samarbeider med et nyhetshelikopter eller et sivil polti helilkopter. Føreren vet ikke at han blir overvåket. Masse politi i back og emd en gang han stanser slår de til får fult. Så slipper du en gal biljakt som det virker som politi digger like mye som han som stiuiker av.
  Så et kmra klipp fra COPS inni bilen der du ser hva ppoliti gutta sier rett etter de får beskjed om og ta opp jakten.
  Og vis det bare er en poti bil tigjelig så må dere bare droppe jakten. Seff er det der som skpte den farlige stusjonen. Og han ville aldri han kjørt så fort og suaværilg hvis han ikke ble fårfulgt.
  Og skrive at kansje han kunne ha skjørt på en fanile med 5 og drept dem his ikke politiet hadde følgt etter. Går ikke ann poste dumre kommentar. Knaje poltiti krasjet isatedn og drepte familen på 5 istedn. Det viktige er ikke å få tatt krimminelle på stedet. Det er og spare usyldige meske liv.
  Virker som POLITIET ikke fårstår det hele tatt.

  En ren maktarroganse holdning. Men desverre er det MAKT som knytter de fleste til Politiet. De bar må ha MAKT.

  SvarSlett
 30. Viss politiet hadde vridd hjernen å tenkt to ganger ekstra ville denne fatale ulykken ikke ha skjedd. Politiet opptar jakten på denne bilen med både fare for seg selv, bilen og møtende trafikk. Forøvrig er ikke politiet bedre velegnet til bilkjøring enn mannen i gata. Viss politiet hadde senket farten da de så at den aktuelle bilen satt opp farten, ville motorsyklisten hatt livet i behold idag! Over hele landet skjer sånne fatale biljakter med døden til følge! Det må da være bedre løsning å tilkalle et helikopter i samarbeid med politiet, å prøve å finne ut av en bedre strategi enn den orginale metoden politiet alltid bruker. Et helikopter kan jo følge byttet sitt til det enten går tom for drivstoff eller at mistenkte er blitt trøtt å vil hjem å sove ut etter en enten kort//lang reise. Hilsen Rocky

  SvarSlett
 31. Kunne ikke vært mere enig Geir Holst.
  Alle MÅ lese inlegget til Geir og spesielt dere "anonyme poltifolk"

  SvarSlett
 32. Slutta å lese innlegget til Geir Holst, når han unnskylder/umyndiggjør fyllekjørere eller alkoholikere som han kaller dem. Det blir jo bare for dumt!!

  Har forøvrig ikke fått noe svar av dere som skylder på politiet i denne saken, på spørsmålet om hva dere ville sagt hvis denne fyren som antageligvis kjørte i fylla hadde fått kjøre videre, og f.eks sovnet bak rattet og kræsjet inn i en bil med en familie hvor alle omkom? Hadde det ikke da også vært politiet sin feil som ikke stoppet ham??
  Hilde eller Geir, kanskje dere vil svare?

  SvarSlett
 33. Eller kansje politi sovnet bak rattet og krasjet og drepte fem. Han villde da vært mye mindre fare får andre. En fyllik med blå lys rett i helene blir en mye støøre risko får sivili en om poitiet ikke følger.
  Desverre bare nok et eksempel på hvor desperate poltiti er i biljakter. Og desverre må det gå med uskyldige liv på grunn av det.
  SAken er at Poltit gjorde det til en mye større risko en han egentlig var. Og derfor har de også skyld i drapet.

  Skjønner ikke at politi folk tar selvkritikk. Fy faen så mange arrogante og maktsyke folk i det yrke. Blir skremt. heldigvis er det del smarte og foruftige politi folk og. Men skulle barre vært så mange flere.
  Og alle kan gjøre feil. Det er vel bare og inrømme at dette var en feil fra poltiet side. Blir kriminelt og forsvare den uaktsome kjøringen disse politimennene viste til.

  SvarSlett
 34. Selvfølgelig er også politiet ansvarlig hvis det skjer en ulykke der de forfølger en bil.Vi har vel blitt såpass utviklet innen teknologi at det er helt andre måter å ta slike galinger i trafikken på.Men det å provosere fram sånn kjøring på en så sterkt trafikkert vei burde kanskje også ha en straff som nærmer seg medskyldig i uaktsomt drap.Hvis alle må forholde seg til de etiske reglene her i landet,så må også politiet også det.

  SvarSlett
 35. Fylliken har skylda.
  Men politiet har ansvaret får hendelse førløpet og dermed og minske risko. Ikke skape farlige situasjoner sånn som de i dette tifelle politiet gjorde og da må de stå til rette får ansvaret de hadde.
  De har jaget om et sitousjon. Han kjørete vinglete men ikke fort. før politiet dukket opp med sirene. Fylikken får seff angst eller adrelin kick og gasser på. Desverre ligger polti bilen rett opp i rumpa og er ikke så vanskelig og fårstå at farten presse opp da.
  Her er det to politi menn som er desvere må ta på seg et stort ansvar får ulykken.

  Nok en store ripe i lakken får Politi Norge.

  SvarSlett
 36. ...Samt en stor ripe i lakken for dine rettskrivningskunnskaper.......

  sitousjon desvere adrelin polti fårstå

  SvarSlett
 37. Oisann, her var det litt av et engasjement siden sist jeg var innom! Bra at folk er engasjerte og gjør seg opp en mening, uansett hva den er. Vi er alle forskjellige og har ulikt syn på ting. La nå diskusjonen foregå på et litt høyere plan enn det som er tendensen på noen av innleggene. Stå for egne meninger, men respekter også andres synspunkt. Det er min mening om diskusjonsbiten. Det var endel usaklige karakteristikker av enkelte her synes jeg.

  Synes mange har bra poeng i innleggene sine. Når det skjer en dødsulykke, er det klart at politiet må tåle å bli etterforsket, for å se om metodene de brukte var det mest fornuftige i den aktuelle situasjonen. Selvfølgelig er det den som stikker av som er hovedgrunnen til tragedien, men i tillegg til denne personen er politiet en del av hendelsesforløpet, og må derfor granskes. Det er ikke så enkelt å begynne å diskutere hvis om ditt og hvis at datt. Jeg forholder meg til den situasjonen denne aktuelle saken dreier seg om, og det tragiske utfallet som inntraff.

  Jeg er helt imot den hetsingen av politiet som fremkommer i enkelte innlegg. Politiet har en tøff jobb med mange vanskelige og krevende utfordringer. Da kan det selvfølgelig skje den beste politimann, at det i enkelte tilfeller skjer feilvurderinger. Og i disse sakene har politiet noe å lære.

  Jeg synes ikke det er nødvendig å ENTEN ha fokus på bilføreren som stakk av ELLER på politiet i denne saken. Begge parter var involvert, derfor må også granskningen se nærmere på begge partene i saken. Det må den idioten som stakk av tåle, men også politiet.

  Det skulle bare mangle at folk reagerer når en uskyldig mann blir drept som følge av en biljakt. Politiet synes det er tragisk når slike hendelser inntreffer, og det synes selvfølgelig resten av befolkningen også. En debatt om det er mulig å unngå at slike hendelser skjer, eller ihvertfall at tilfellene reduseres, mener jeg er sunt! Jeg ser ingen grunn for politiet til å gå direkte i forsvarsposisjon. Vær glad for debatten, og håp at det kan føre til alternative løsninger, og kanskje også økte ressurser.

  SvarSlett
 38. For å informere så var jeg der da det skjedde... Jeg var bil nr 2 som ble stoppet av den koliderte bilen i kjørebanen. Det tok IHVERTFALL 30-50 sek før det kom en sivil politi bil. Det står overhodet ikke i artikkelen at det var en biljakt. Det står at det ikke kommer frem om det var en, noe som er VELDIG anderledes. Dette var en tragisk episode, og måten du går ut mot politiet er usmakelig...

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥