Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.
Marengsbunnen:
4 eggehviter
200 g sukker
Stivpisk eggehvitene.
Pisk i sukkeret ( full styrke).
Fordel utover stekebrett i vanlig størrelse.
Stekes på 100 grader i 4 timer på øverste hylle av nederste rillen.
Fyll: ( fordeles over kaken like før servering)
1 pk vaniljekrem ( TINE)
1 fløteboks
Stivpisk krem. Bland i vaniljekremen. Fordel over marengsbunnen.
Fruktbiter fordeles utover fyllet:
melon
kiwi
appelsin
banan
jordbær
druer
bjørnebær ( strø over til slutt )
Velg frukt som ikke blir brune etter kort tid. Epler/ pærer bør ikke brukes.
Da har du en deilig sommerkake klar til servering- VELBEKOMME!
Hva er DIN favorittoppskrift???
Hva er DIN favorittoppskrift???
Hei!
SvarSlettTror jeg stjeler sommerkaken din og bruker den i dåpen til vesle snuppa:)