17.08.2009

KNIVSTIKKING OG DRAP- EN DEL AV HVERDAGEN

Jeg leser i avisen om nok en episode av knivstikking. Det går snart ikke en dag i dette landet, som skal være verdens beste land å bo i, uten episoder med knivstikking, drap, ran og overfall.Man kan diskutere straffer, som jeg mener er altfor lave. Man kan diskutere fengselsopphold og de innsattes hverdag. Man kan diskutere politiets ressurser.

Men kanskje man burde se nærmere på hva som skjer i den andre enden, begynne der galskapen starter. Hva er det som skjer med mennesker nå til dags? Hva er det som gjør at det er så " enkelt" for noen mennesker å ty til kriminelle handlinger og alvorlige overgrep mot andre mennesker? Rus? Psykiatri? Smitte- effekt? Tilgang på våpen? Innvandring og religiøse ekstremister? Sjalusi? Makt? Årsakene kan helt sikkert være mange og sammensatte.

http://www.dagbladet.no/2009/08/17/nyheter/2400/innenriks/ghb/vold/7686187/

http://www.dagbladet.no/2009/08/18/nyheter/innenriks/skudd/7712086/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=570351

Jeg blir skremt av utviklingen, og lurer av og til på hvor det hele skal ende. Hvordan skal samfunnet møte problemene? Hvordan skal man møte disse menneskene som truer tryggheten i samfunnet på en best mulig måte? Ja, de må få straffen sin, men de skal jo også, forhåpentligvis, ut i samfunnet igjen en gang og fungere her.

Drap og alvorlige kriminelle handlinger er blitt en del av hverdagen i dette landet. Jeg lurer på hvorfor er det blitt sånn? Hva er grunnen til at noen mennesker begår slike handlinger?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=566517

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=557223

Jeg har ikke svarene, som selvfølgelig ikke er entydende. Men noe har skjedd med denne utviklingen, og det er skremmende, og må gjøres noe med. Men hva og hvordan? Det er det store spørsmålet, og det tror jeg er vanskelig å svare på.

Hva mener du bør gjøres for å motvirke utviklingen som skjer?

Hva mener du er grunnen(e) til at flere begår alvorlige overgrep, som knivstikking og drap?

Hvordan bør slike overgrep straffes?
17 kommentarer:

 1. Hvorfor ikke bare bruke 3 kr på et skudd i nakken på dem?

  SvarSlett
 2. Vel, ettersom jeg leser at dette hendte på Grønland er jeg sikker på at noen innvandrere har braket sammen. Grunnene er nok mange og komplekse, men dersom man siler ut den største av alle steinene vil man se at innvandringen til Norge har påført oss enorme lidelser gjennom de siste årene. Bor selv i Oslo og ser galskapen med egne øyne daglig. Byen blir mer og mer segregert..hvite mennesker på den andre siden av akerselva er blitt en myte. Noen kompiser forvillet seg inn i feil "hood" for noen uker siden. Der møtte de en gjeng somaliere som ved hjelp av noen usle kniver truet til seg jakker, gensere(ja, krypene stjeler faktisk klærne dine), mobiler, penger og alt annet av verdisaker.

  Men jaja, så lenge burugla Halvorsen, og Jens den latente styrer landet vil dette bare forverre seg. Til bloggeren: Jeg regner med at du vet innvandringen har skylden i mye av det, men du tør bare ikke å si det, for da er du jo RASIST!!! AHHH; STOPP!!!

  Se virkeligheten som den er! ellers ha en fin natt.

  Lars

  SvarSlett
 3. Steng grensene, kast ut pakket og skyt de værste i nakken!

  SvarSlett
 4. gå og STEM :)

  SvarSlett
 5. Slik har det alltid vært i uland, det oppleves jo som ett sjokk for oss nordmenn for vi har vært spart for det.
  Jeg var guttunge på 70-tallet, det var et privilegium dagens unger i Oslo ikke kjenner til.
  Afrika, midtøsten og Pakistan mm. har vært voldsoriger siden 1945.
  Når føkking SV har bestemt at vi skal bli multikulturelle må vi regne med å få alt det andre med på kjøpet også, omtrent som når man går på horehus. Jeg tipper at om 20-30
  er Oslo blitt som Kongo er i dag.
  Drømmerne i SV tror at alle mennesker i verden
  vil bli bestevenner. Når de kommer ut av rødvinståka kommer de til å få sjokk av det de har satt igang.
  Gjeesp jaja SV, kos dere i rødvinståka og dream on.
  Gunnar

  SvarSlett
 6. @Gunnar- Med holdninger som deg vil INGEN bli venner ihvertfall.

  SvarSlett
 7. Hvorfor? Det er den snillismen som råder i Norge - særlig på venstresiden i norsk politietkk, med SV i spissen. Jeg blir kvalm hver gang jeg ser den virkelighetsfjerne ideologidukka Halvorsen på TV. AT DET GÅR AN å stemme på henne og hennes parti er HELT UTROLIG!

  Jeg har reist masse i verden og diskutert politikk med mennesker fra mange verdenshjørner. Når man foreholder norsk politisk høyreflanke som FRP, oppfattes det partiet som særdeles venstreorientert. Men i Norge ansees FRP som et høyreekstremistisk parti. Helt utrolig. Etter min mening burde det mest venstreorienterte partiet i Norge være FRP - så kunne vi beveget oss mot høyre derfra. Da tror jeg at jeg hadde stemt sentrum et sted.

  For all del - jeg er ikke rasist, nasjonalist eller nazist eller hvadetnåaltheter... Men jeg er realist. Jeg er tilhenger av å trekke realisme inn i politikken og la ideologien ligge igjen hjemme.

  Vi har snart solg kongeriket Norge. Våre barnebarn vil aldri kjenne Norge slik vi gjorde det for ti år siden. Jeg kjenner det knapt igjen selv nå...


  Morten

  SvarSlett
 8. Det er nettopp på grunn av slike som en over her, som sa " Med holdninger som deg vil INGEN bli venner ihvertfall.", at Oslo snart ikke er til å kjenne igjen. Det er ikke akkurat vanskelig å skjønne at nordmenn og utendinger som ikke klarer å tilpasse seg norske normer, og vårt norske samfunn, ikke kommer til å fungere sammen? Har vi ikke fått et klart svar på dette nå?

  Blir faktisk irritert her jeg sitter, før jeg skal på jobb, over at man faktisk ikke kan gå rundt i Oslo å føle seg utrygg.. Mennesker blir jo paranoide, og dette av god grunn. Men for all del, jeg stempler ikke alle innvandrere som plageånder og udugelige mennesker, men en del av dem klarer å oppfylle dette for alle sammen. Og flere spør seg om hvorfor det er rasisme i norge?

  Den eneste måten å endre på at denne brøkdelen terroriserer oslo er strengere innvandringskontroll og ikke minst å få sendt ut de som ikke fortjener, og som ikke har LOV til å være i landet.. FRP

  SvarSlett
 9. Norge er foreløbig skånet fra volden som er i utlandet,men det kommer fort nå.Vi har vært for trangsynte,skjøvet problemene foran seg,for å se hva de gjør i nabolendene.Det virker ikke.Vi har en annen geografi enn andre land,så vi får nok stå alene å lage egne spesielle lover om kniver og våpen.Kniv på off.sted,må skjerpes kraftig,sette fengselsstraffen til min,1 år,så vil det hjelpe.Det er straffenivået som gjør det ufarlig å inneha forbudte våpen.
  Hardt mot hardt.

  SvarSlett
 10. Det er dere som har stemt frem den regjeringen vi har i dag. Dere kan takke dere selv. Makan til aa sove i timen.

  SvarSlett
 11. Hei alle sammen... Håper dere ikke tar alle under en kam...Vi også er dritt lei av de som ødelerger for oss..Jeg har lagt merket til at folk har blitt mer og mer skeptisk til innvandrere...og det er leit hva jeg ser..Det finnes masse gode folk som meg..

  Gunnar..du tar jo helt av..70 tallet???

  SvarSlett
 12. jeg mener 1945 gunnar...hehe...

  SvarSlett
 13. Her er svaret veldig enkelt:

  Kast ut alle innvandrere som begår kriminelle handlinger! Det er ikke verre enn det!

  SvarSlett
 14. Hei, man kan starte med å oppdatere seg om Norges tillstand andre steder enn i Sosialistmedia som Dagbladet, NRK, Dagsavisen, VG osv.

  Les her: www.document.no

  SvarSlett
 15. Vel. Jeg har tilgang på våpen, og for å få det, måtte jeg, som alle som søker om våpenløyve, screenes av politiet. Jeg har fått friheten til å drive med jakt og skyting som hobby, og jeg har fått ansvaret som følger med. Dette ansvaret skal jeg forvalte etter beste evne, og det gjør at jeg enda mer enn før, vil holde min sti ren, og er bevisst på lover og regler.

  SvarSlett
 16. Skytingen og knivstikkingen som det siste halvåret har "tatt av" på Sinsen, er mellom folk som kjenner hverandre, og er en del av et rusmiljø - der altså kriminialitet og psykiske vansker er en del av hverdagen for mange.

  "Vi andre" er stort sett trygge, med mindre vi snubler oppi en konfliktsituasjon utendørs.

  Når det gjelder ungdomsgjenger som raner folk og er generelt voldelige - her må disse gis noe annet å gjøre, og få hjelp med det som gjør at de velger å strene rundt på gatene, heller en å leve fredelig uten å plage noen. Samt at noe økt tilstedeværelse av uniformert politi vil virke forebyggende "der og da".

  Når noen har et så sterkt spenningsbehov at de velger bort et liv som lovlydig, ligger det som REGEL mere bak enn god gammeldags kjedsomhet. Ergo må vi satse på forebyggende barnevern, psykiatri og god kriminalomsorg.

  SvarSlett
 17. Enig med den gode innvandreren her :)

  Ettersom Norge ikke har effektive straffereaksjoner overfor kriminelle innvandrere får man en opphopning av kriminelle asylsøkere og andre som ikke ønsker å leve et lovlydig liv i Norge.

  Man bør innføre strengere straffer for alvorlige forbrytelser (som ran, overfall, trusler mm.), samt UTVISE straffedømte innvandrere. Dersom de har norsk pass bør de miste dette + statsborgerskapet. Da ville respekten for de gjenværende innvandrere skutt i taket og man hadde sluppet denne mistenksomheten.

  Jeg går nødig forbi en 'innvandrergjeng' på Oslo Øst, av frykt for å bli ranet eller overfalt. Dersom de er slikt pakk, burde de sittet i fengsel for lengst.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥