08.08.2009

CHRISTOFFER BLE BARE 8 ÅR. HAN BLE SVIKTET AV ALLE.

Historien om Christoffer, som bare ble 8 år, er så uendelig tragisk! Han døde etter å ha blitt mishandlet til døde av sin egen stefar. Han ble i tillegg mishandlet i lang tid før han døde. Ingen meldte fra, selv om skadene var synlige. Alle sviktet Christoffer. Hvordan er det mulig???

Jeg kjenner selvfølgelig bare historien gjennom media, men om det som kommer frem der virkelig stemmer, så har vi alle en jobb å gjøre. Et barn har rett til å vokse opp i et trygt og godt hjem, uten vold, uten trusler og uten fysiske og psykiske skader og smerter. Dessverre er det noen barn som blir utsatt for dette. Barn som har foreldre som svikter. Det er da det er ekstremt viktig for barna at ikke også resten av samfunnet svikter.


Bilde hentet fra Dagbladet

Vi kan ikke forvente at politi og barnevern skal løse slike saker på egen hånd. De trenger hjelp for å nå ut til familier som sliter. Vi må slutte å være så redde for å bry oss! Når barn som Christoffer blir mishandlet i uker og måneder, uten at noe skjer, er det veldig mange som har sviktet, ikke bare foreldrene. Det blir også vektlagt i mediene.

Les siste nytt i dagens VG.
http://www.dagbladet.no/2009/08/08/nyheter/innenriks/mishandling/christoffer/7567488/

Som medmennesker har vi et ansvar for å melde fra! Det gjelder som nabo, som bekjent, som lærer, barnehagetante, helsesøster eller hva det enn måtte være. Et barn skal få hjelp om det blir sviktet av sin nærmeste familie. Det har vi alle et ansvar for at skal skje. Det er en selvfølge for alle at det skal være sånn, men når det kommer til stykket, er de fleste for redde til å melde ifra. Det er synd, for de det går mest utover, er de som fortjener det minst, nemlig forsvarsløse barn.

Dagbladet

Det bør ikke være nødvendig å høre historier som Christoffers før vi våkner opp, og engasjerer oss for å hjelpe de barna som blir sviktet.
I Dagbladet i dag, står Christoffers mormor frem. Hun kan fortelle at selv ikke etter Christoffers død, får han fred. Graven blir skjendet, gravsteinen var forsvunnet i lang tid og det har skjedd både hærverk og ødeleggelser på Christoffers grav siden han ble gravlagt.

Hvem er det som er så uendelig syke og samvittighetsløse? Skal den stakkars gutten aldri få fred? Har ikke de som var glad i Christoffer fått lide nok?

Å komme til gravstedet til et lite barn, og finne gravstedet ramponert og ødelagt, må være helt forferdelig. Nå må de rette ansvarlige sørge for at Christoffers siste hvilested får være i fred. Både i respekt for Christoffer, og de som som var glade i ham.

Historien om Christoffer bør lære oss alle noe. Ingen barn skal behøve å få en sånn skjebne. Det bør vi alle som medmennesker være med å sørge for.


 

 

32 kommentarer:

 1. skrekkelig historie fra virkeligheten... googlet kommentaren fra mora og sandefjords blad, fikk opp bilde av barnemorderen og den ufyselige mora.. ser sleske ut begge to.. kaldt blikk på han faren

  SvarSlett
 2. Ja, det er helt ufattelig at sånne tragedier kan skje. Må være syke mennesker, som bør holdes langt unna barn!

  - Hilde

  SvarSlett
 3. Finner man den eller dem som skjender
  Christoffers grav som dømmes til streng
  fengselstraff.Hva får mennesker til og
  gjøre slikt.Hører dette tilstadighet
  at graver bli skjendet.


  JILL

  SvarSlett
 4. la for all del christoffer få fred der han ligger nå.han har hatt det forferdelig i sitt forrige liv så la han få hvile i fred. sett heller han som har gjort det inn en gang for alle før han tar nestemann.jeg skjønner heller ikke moren heller jeg som beskytter en drapsmann og attpåtil får barn med han.men det syntes på bilde hva slags folk det er .den moren skulle ikke hatt rett til ett barn til når hun ikke kunne ta vare på christoffer engang.HVIL I FRED CHRISTOFFER. NÅ SLIPPER DU ALLE SLAGENE FRA DIN STEFAR.stykt sagt men jeg håper noen tar han .la han få smake sin egen medisin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig at Kim Morten Larsens identitet nå blir kjent av folk flest, sånn at folk kan ta sine forholdsregler. Det heter så fint at når straffen er sonet er man ferdig med soningen. Men her er det to ting: Det at han så hjerteløst og kaldblodig har torturert en liten gutt til døde, og at straffen ikke står i forhold til dette. Han må aldri få lov til å ha ansvaret for noe barn igjen - sine egne eller andres. ....og enig, helst burde han fått smake sin egen medisin.

   Slett
 5. Man burde samlet en gjeng som passet på graven til den stakkars lille gutten. Så kunne man tatt den som forstyrret graven hans. Hvor syk er man når man skjender hans grav. La han være i fred. Hans drapsmann skulle ikke fått 8 år i fengsel, men livstid på psykiatrisk.
  Håper noen tar på seg ansvaret og passer på graven hans, så ingen kan forstyrre christoffers grav igjen. Hvil i fred lille engel. Du vil aldri bli glemt.

  SvarSlett
 6. Helt forferdelig. Jeg kjente han ikke men jeg visste hvem han var.. Det er fryktelig å tenke på at mens jeg var hjemme og gjorde hverdagslige ting, så sto stefaren å misshandlet stakkar Christoffer til døden kun få meter unna. Husker da dette kom frem at mange snakket om at han hadde ADHD og hadde puttet papir i munnen.. Dette viste seg jo å ikke være sant. Etter noen uker var mora til Christoffer tilbake på jobb igjen. Hun jobbet i dagligvarebutikken i Kodal. Dette syntes jeg var rart og tenkte at dette hadde jeg ikke klart selv.
  HVEM mor ville virkelig fortsette å være sammen med mannen som drepte ungen sin, støtte han selv om alt lyser mot at han er morderen, og få et barn med han??? Hun er syk, syk, syk i hodet akkurat som stefaren! Og for alt vi vet så kan jo mora ha vært med på dette..
  Så de her om dagen trille rundt på barnet sitt.. Blir KVALM! For det første så burde stefaren vært bura inne for lengst og for det andre så burde de miste foreldreretten til det nye barnet!

  8 år i fengsel for å ha drept en uskyldig litten forsvarsløs guttunge.. Helt jævlig!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du ikke kjente dem,så kan du vel strengt tatt ikke uttale deg om hvordan moren til Christoffer er?! Lov å bruke hue før du skriver ting på nettet!! IDIOT!

   Slett
  2. Jeg tror dessverre at det er slik, at har du latt barnet ditt drepes langsomt mens du så på, har du mistet retten til å definere deg selv og overlatt den til andre. I de flestes øyne er Christoffers tidligere mot kun dette: Kvinnen som ikke foretok seg noe mens barnet hennes ble slått i hjel.

   Slett
  3. Kjenner heller ikke saken fra annet enn media, men er ganske sikker på at Christoffers mormor har rett her. Psykopaten har full kontroll over henne. Det er tragisk!

   Slett
 7. Det er få saker som har gått innpå meg som den med Christoffer. Straffen stefaren fikk er latterlig! Desverre er jeg redd dette vil skje igjen, sånn er desverre noens menneskenatur. Derfor håper jeg av hele mitt hjerte at i det minste forskjellige instanser har lært av Christoffers tragiske hendelse, og at veien til å melde fra hvis noe tilsvarende skulle skje er mye kortere!

  SvarSlett
 8. Morderfandene - Monica og Morten Larsen - fikk nyttårsbarnet Balder sammen. Han overlever antagelig siden Christopher er fjernet.

  Les Ringerike Blad
  http://www.ringblad.no/nyheter/article4021980.ece

  Morten Larsen burde hatt 19 års fengsel , Monica 4 år og skole- og helsefolkene som så grotesk sviktet - i alle fall 2 måneder.

  SvarSlett
 9. vvisste du at stefaren fikk ett nytt barn med christoffers mor den 1.januar? :O

  SvarSlett
 10. Ufattelig at en fremdeles kan få ha omsorg for barn når man er dømt for barne misshandling? Leste at barnevernet har vært inne i saken når det gjelder det nye barnet. Er det ikke noe sak hos barnevernet lenger??? Herregud, det er skummelt. De bør inn igjen på tvungen paragraf så fort som mulig. Det bør det være meget god grunn for. Redd stakkars Balder da i hvertfall. Om barnevernet ikke kan gå inn på tvang bør det lovendringer til! Det er barnevern, ikke foreldrevern!!!

  SvarSlett
 11. ser noen flere sammenhengen??
  http://www.ringblad.no/nyheter/article4021980.ece?service=print

  http://www.dagbladet.no/2009/08/08/nyheter/innenriks/mishandling/christoffer/7567488/

  SvarSlett
 12. Tenk at noen kunne gjøre dette med lille, uskyldige Christoffer! Jeg blir forferdelig trist ;(

  Det at stefaren og moren nekter for at de er uskyldige er bare noe stort tull mener jeg! Grunnlagene for at de er skyldige er 100% mer realistisk enn de tapelige grunnene de har.. Og at de nå har fått ett nytt barn! Og ikke 21 års fengsel!! Hva er dette?! Ren galskap. Håper inderlig, av hele mitt hjerte at disse "foreldrene" lever resten av sitt liv med en brennende, vond og intens samvittighet for det de har gjort.. Sviktet en liten gutt. Folk som klarer å gjøre slik mot andre, de har ikke sjel eller samvittighet. FY!! Jeg kunne skrevet så mye mer, siden jeg føler hat mot disse foreldrene, men det skal jeg spare meg for.. Det tristeste er hva Christoffer ha måtte gjennomgå. Han har det bra der han er nå, det er jeg sikker på. Hvil i fred, lille venn.

  SvarSlett
 13. Hei. Det er fint om du sletter bloggen. Du går ut med personopplysninger noe som ikke er lov etter personvernloven. Det er ikke lov å gå ut med navn og andre ting, med mindre personene samtykker dette. Dessuten er det ikke en gang sikkert at navnene er riktige

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde i i og for seg vært fint om de hadde latt være å slå ihjel ungen også...

   Slett
  2. Folk som torturerer et barn til døde fortjener mer enn å få navnet sitt på trykk i media. Morten Larsens identitet må gjøres like kjent som de andre barnemorderne i norgeshistorien. Hvorfor skal Larsens identitet forbli anonym, mens alle kjenner navnet til f.eks Viggo Kristiansen. Jeg kan ikke se at det Kim Morten Larsen har gjort er formildende i forhold til Baneheia-drapene - Snarere tvert i mot, egentlig. Det er heller skjerpende, fordi dette er planlagt tortur - skjedd over lang tid. Morten Larsen burde fått 21 års fengsel for ugjerningen, ikke 8 år og klapp på skulderen.

   Slett
 14. Hei anonym!

  Det eneste navnet jeg går ut med er Christoffer sitt, og i denne saken er det et velkjent navn, som har stått på trykk i media mange ganger. Om det kommer frem andre navn i kommentarene, er det de som forfatter disse, som får stå for det.

  Tror du skal sette deg litt grundigere inn i lovverket, før du tar deg den frihet å beordre folk om hva de skal gjøre.

  SvarSlett
 15. Uff denne saken er helt ufattlig trist. At mor kan få barn igjen, hun som ikke kunne stå opp om natten når sønn hennes trengte henne. men et nytt barn eller foresten 2 barn har de fått. Kim Morten Larsen og monica Larsen. Hadde de tatt liv av et dyr, så måtte de ventet 10 år med å skaffe seg et nytt. Men barn det kan man få om en er dømt for barnemisshandlig og ovverlagdt drap. Jeg har vært en del på graven til Christoffer, jeg er der så fort jeg har en mulighet. Jeg oppfordrer alle til å lese boken, de som ikke har gjort det. Stakkars christoffer jeg har ikke ord. Men er det noen som har sett om saken mot mor er avsluttet? Håper hun får straff som fortjent. Men du som sa at du bodde rett i nærheten. Bor du der nå? Jeg har vært en del oppe i industriveien. bodde de i nr 9.

  SvarSlett
 16. Kjenner at jeg blir sint og fustrert over denne saken . At "tillits" personer klarer å svikte så total er utrolig . Det at Christoffer ligner på min egen sønn gir meg en ekstra klup i magen . At hans biologiske far har forholdt seg rolig nå i etterkant står det repekt av . Tror ikke jeg hadde klart det .
  Hvil i fred Christoffer .

  Kenneth

  SvarSlett
 17. Jeg vil først si at jeg har fulgt denne saken hele veien, for en røre!! Er det så virkelig vanskelig å se skylden her?
  Det er veldig bra at deres navn blir offentliggjort, hvorfor skal disse motbydelige personene skjermes? Håper så inderlig at MONICA LARSEN dømmes på det strengeste, og at KIM MORTEN LARSEN vil få en betydelig strengere straff. De fortjener aldri frihet igjen, det de har gjort kan aldri straffes mye nok etter norske lover dessverre, de skulle bodd i texas, da hadde de fått som fortjent. Denne saken har gjort meg så utrolig sint!!! Det fins mange par som ikke kan få barn, som hadde gitt alt for å få denne skjønne gutten, men så finnes det sånne som MONICA LARSEN som er så heldig å bli mor til Christoffer, og hva gjør Hun??? Helt fullstendig ubegripelig!! Nei.., IQ'en er riktignok ikke tilstede, men lav IQ er virkelig ikke en grunn for å bli et MONSTER? Jeg ønsker disse menneskene alt ONDT i fremtiden og så lenge de puster, måtte de leve livet i evig pine..

  SvarSlett
 18. Vi krever at de store avisene publiserer navnet på Christoffer Kihle Gjerstad's morder (les: stefaren)

  http://www.facebook.com/groups/368942446479108/

  SvarSlett
 19. Hei!

  Takk for alle som offentliggjør sadistens navn og identitet.

  Vi kan ikke få Christoffer tilbake, men forhindre at han plager andre barn.
  Sadister trenger nye ofre og de finner dem.

  Sadisme eksisterer og jeg tror det er like lite kurerbart som psykopati.

  SvarSlett
 20. Det gjør så utrolig vondt å lese om denne vakre, lille gutten. Bildet av han har for alltid brent seg inn på netthinnen min. Jeg vil alltid tenke på deg. Hvil i fred, kjære Christoffer.

  SvarSlett
 21. Ja hva skal man si...Det er vanskelig å finne ord, men som to barns far selv har jeg svært sterke følelser for det som skjedde med Christoffer. Jeg gråter når jeg tenker på hva denne lille nydelige gutten måtte gå igjennom, og jeg tenker ofte på deg Christoffer. I min verden er det en selvfølge at et lite barn ikke skal oppleve slike ting. Jeg håper og tror du har det bedre der du er nå. Nå kan du endelig få fred, lille venn.
  Jeg kjente deg ikke, men du kommer allikevel alltid til å være i mine tanker og i mitt hjerte, kjære Christoffer.

  Hvil i fred.

  Vennlig hilsen
  Lars-Gunnar Aasheim

  SvarSlett
 22. Ord blir fattige når man leser om denne ufattelige tragedien. Det er helt uforståelig at ingen har sett, forstått, og grepet inn i tide. Jeg har tenkt mye på stakkars Christoffer når vi forsto hva som hadde foregått, gjennom det som kom fram i media. Jeg gråter når jeg tenker på det, hva den lille pjokken har måttet lide. Christoffer lider ikke nå, han har det nok godt der han er. Navnet til stefaren er kjent, slik vi ser over, og bør bli kjent av flest mulig. Jeg håper virkelig at alle innser at vedk. ganske sikkert er psykopat, ikke minst de rundt ham bør være klar over det, og han er sannsynligvis uforbederlig. Han burde ha blitt sperret inne på livstid. En person vi burde støtte og gi noen trøstende ord er hans kjødelige far, som har kjempet for sin sønn og hatt en kamp for rettferdighet. Hvem vil bli med å hjelpe ham. Likeledes besteforeldrene, som nok også lider svært og trenger trøst. Jeg, en far, mistet min sønn også i 2005, uten noe kriminelt eller voldelig. Jeg vet sånn sett hva sorg og fortvilelse er, men denne saken om Christoffer gjør meg så inderlig harm. Det gjør så vondt å lese om den lille gutten. Hvil i fred Christoffer. HLM

  SvarSlett
 23. KIM MORTEN LARSEN er morderens navn, er det noe å skjule?

  SvarSlett
 24. Nei det er ikke noe skjule

  SvarSlett
 25. brenn i h..... KIM MORTEN LARSEN!!!!!håper livet ditt blir et sant helvete...innsatte ta han!!SYKT SYKT LAND VI LEVER I MED DENNE STRAFFEN...21ÅR FORVARING...Å PISSKING,Å TORTUR KVAR DAG SKULLE VÆRT STRAFFEN!!!

  SvarSlett
 26. http://www.sb.no/nyheter/smabarnsforeldre-bor-fa-vite-hvem-de-kan-fa-som-nabo-1.7788646

  Støtter dette 100%

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : )

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge kommenter som anonym, og skrive navnet ditt under innlegget.

Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥